logo F1online.skF1online.sk

Marko skritizoval Cunodu: Bol až príliš roztopašný

Júki Cunoda, Honda, pneumatiky Pirelli
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király20. 4. 2021

Juki Cunoda prišiel do Formuly 1 ako veľký talent, ale ako to pri mladíkoch býva, dopúšťajú sa chýb. Nuž a úvod jeho pôsobenia v AlphaTauri je zatiaľ presne takýto.

V kvalifikácii sme v podaní Japonca videli chybu a haváriu, v pretekoch napokon skončil trinásty. Vidieť, že sa ešte má čo učiť.

„Juki mal rýchle auto,“ povedal poradca Red Bullu pre motoršport Helmut Marko v pondelkovej relácii Sport & Talk im Hangar 7 vysielanej na Servus TV. „V každom prípade mal na to, aby sa dostal do Q3.“

„Jednoducho to bola celkom hlúpa chyba, ktorú nemôže len tak spraviť menšou, ako je on sám,“ pokračoval tradične tvrdý Rakúšan narážajúc aj na skutočnosť, že Cunoda má len približne 160 centimetrov. „S Jukim som sa po pretekoch pozhováral. Bol totálne zdrvený.“

Marko sa následne ešte raz vrátil k osudovej kvalifikácii, ktorá rozhodla o tom, že z víkendu už nebolo možné vyťažiť maximum.

„Juki už hneď v prvom kvalifikačnom kole dosahoval veľmi silné sektorové časy. Ale dosiahnuť ich hneď v prvom kole vám nič neprinesie. Povedal by som, že bol jednoducho až príliš roztopašný,“ dodal Helmut Marko.

Súvisiace články

Diskusia