logo F1online.sk

Räikkönen verí, že Alfa Romeo môže v Imole zabodovať

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Mirec Somoši
Mirec Somoši15. 4. 2021

Tím Alfa Romeo predviedol v Bahrajne veľmi solídny výkon a je zrejmé, že v porovnaní s minulým rokom dosiahli značný pokrok. Kimi Räikkönen očakáva, že na najbližšom podujatí v Imole budú monoposty Alfa Romeo konkurencieschopné a ich piloti tak budú môcť bojovať o bodované pozície.

Jan Monchaux, ktorý je technickým riaditeľom tímu Alfa Romeo potvrdil, že do Imoly by malo toto zoskupenie priniesť menšie vylepšenia svojho monopostu. Dá sa preto predpokladať, že Räikkönen aj Giovinazzi by mohli opäť bojovať o bodované priečky. V Bahrajne predviedol tím z Hinwilu solídny výkon, no na body to nestačilo.

Räikkönen prišiel do cieľa na jedenástom mieste, Giovinazzi dokončil preteky hneď za ním na dvanástej pozícii. Aj napriek tomu, že trať v Bahrajne je špecifická, sme mohli spozorovať očividné zlepšenie monopostov Alfa Romeo najmä v porovnaní s minulým rokom, kedy na chvoste štartového poľa bojovali s Haasom a Williamsom.

Fínsky pilot je pri pohľade na nadchádzajúce podujatie pomerne optimistický, na druhej strane však upozorňuje, že boj o bodované pozície nebude vôbec jednoduchý. „Sme si istí, že aj v Imole môžeme v strede poľa bojovať o body, ale nerobíme si žiadne ilúzie, že to bude ľahké,“ zhodnotil Räikkönen na margo blížiaceho sa podujatia v Imole.

„V Bahrajne sme videli, že ani dobre zvládnutý víkend nemusí znamenať umiestnenie v najlepšej desiatke. Vieme, že sa musíme neustále snažiť zlepšovať vo všetkom, čo robíme od štvrtka do nedele. Rozdiel medzi finišom za najlepšími tímami a mimo bodovanej desiatky bude veľmi malý,“ povedal majster sveta z roku 2007.

„Dúfajme, že si urobíme naše úlohy, budeme mať dobrý víkend a skončíme v tej prvej skupine,“ čím Fín narážal na to, že chcú skončiť za top tímami a nie mimo top desiatky. „Vieme, čo je v našich schopnostiach a čo nie, takže sa musíme len postarať o to, aby sme podali taký výkon, na aký máme,“ dodal na záver Räikkönen.

Súvisiace články