logo F1online.sk

V Alfe Romeo sú s pokrokom spokojní, v Imole chcú bojovať o bodované priečky

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Mirec Somoši
Mirec Somoši2. 4. 2021

Aj napriek tomu, že Alfa Romeo v Bahrajne body nezískala, môže byť pomerne spokojná s umiestnením svojich pilotov. Kimi Räikkönen skončil jedenásty a jeho tímový kolega Antonio Giovinazzi bol hneď za ním na dvanástej priečke. Šéf tímu Frederic Vasseur je spokojný s tým, že švajčiarske zoskupenie sa vrátilo do stredu poľa a môže bojovať o bodované pozície.

Už počas predsezónnych testov vyzeral monopost Alfa Romeo veľmi solídne, spoľahlivo a s veľmi slušným tempom. Tieto indikácie sa potvrdili aj na Veľkej cene Bahrajnu, kedy piloti tohto zoskupenia boli v určitých okamihoch aj na bodoch. Postupne sa však prepadli hneď za bodované pozície, Räikkönen predbehol Giovinazziho v boxoch a snažil sa dobehnúť Strolla na desiatom mieste. To sa mu však nepodarilo, no aj napriek tomu môžu byť v tíme spokojní, najmä ak berieme do úvahy minuloročné trápenie.

„Výsledok z Bahrajnu nám dal jasný signál o pokroku, ktorý sme urobili za posledných dvanásť mesiacov,“ povedal Vasseur. „Jazdili sme solídne, nechali sme za nami Alpine a Aston Martin a skončili sme hneď za druhým jazdcom Astonu. Aj keď z Bahrajnu odchádzame bez bodov, robíme to s vedomím, že sme získali miesto v strede poľa – a výsledky sa určite čoskoro dostavia. Predviedli sme, že sme schopní bojovať okolo najlepšej desiatky a s optimizmom sa môžeme pozerať na zvyšok sezóny.“

„Boli to preteky plné zážitkov, aj keď len dvaja jazdci preteky nedokončili. To znamená, že bolo veľmi náročné skončiť na bodovaných priečkach. Odnášame si však množstvo pozitívnych vecí a v Imole sme pripravení opäť bojovať o miesto v prvej desiatke,“ zhodnotil šéf tímu Alfa Romeo.

Obaja piloti však boli veľmi spokojní s balansom monopostu a potvrdili, že Alfa Romeo urobila krok vpred. „V porovnaní so štartom minulej sezóny sme oveľa rýchlejší a máme lepšie auto, takže môžeme byť šťastní s pokrokom, ktorí sme urobili. Nestačilo to však na to, aby sme priniesli domov nejaké body, ale sme veľmi blízko najlepšej desiatke a konzistentne môžeme bojovať o body. Moje preteky boli dobré, myslím si, že som z auta dostal všetko, čo som mohol, no stratili sme čas počas prvej zastávky v boxoch,“ dodal Giovinazzi.

Súvisiace články