logo F1online.sk

Kajajúci sa Mazepin: Som len človek a robím chyby

Nikita Mazepin
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 3. 2021

Americký tím Haas vlani takmer skrachoval. Hoci to znie trochu zvláštne, tak v takých prípadoch si stajňa cení každej súčiastky, ktorá zostane nepoškodená. Žiaľ, partii okolo Günthera Steinera nie je dopriate. Vlani to v Bahrajne poriadne naboril Romain Grosjean a na jeho počítanie nadviazal pri svojej premiére vo Formule 1 aj Nikita Mazepin. Tentokrát našťastie bez ohňa.

Ruský pretekár zažíva doslova hororový štart. V sobotu sa v kvalifikácii „roztočil“ dvakrát, za čo vraj mohli pokazené brzdy. V nedeľu si chuť veľmi nenapravil. V úvodnom kole pretekov nezvládol prejazd treťou zákrutou, stratil kontrolu nad autom a zastavil sa až v bariére. Na obhajobu ruského mladíka však treba dodať, že hneď po reštarte sa veľmi podobnej chyby dopustil aj Mick Schumacher.

„Havaroval som, prepáčte chlapci,“ zneli prvé slová Mazepina vo vysielačke. „Vyšiel som na obrubník, snažil som sa vyhnúť Mickovi a roztočil sa.“

Kým v sobotu sa ruský pretekár za svoje počínanie neospravedlnil, v nedeľu už áno.

„Celému tímu sa strašne ospravedlňujem, zaslúžili si niečo oveľa lepšie než toto. Som na seba strašne naštvaný. Ešte raz sa tímu ospravedlňujem,“ zneli prvé Nikitove slová pred novinármi. „Štart bol celkom dobrý. Išiel som vonkajšou stopou, takže do druhej zákruty som mal tú vnútornú.“

„Na vonkajšej strane druhej zákruty bol Mick veľmi blízko a mal dobrú rýchlosť. Veľmi som sa sústredil, aby sme nekolidovali. Potom som vyšiel na obrubník, dal príliš veľa plynu a stratil kontrolu nad autom. Nemal som šancu a bol zo mňa pasažier,“ opísal Mazepin svojich dvadsať sekúnd Veľkej ceny Bahrajnu.

„Som strašne sklamaný, no som len človek a robím chyby. Toto je asi jeden z najhorších dní v mojom živote, k tomu už nie je čo dodať,“ povedal ruský pretekár.