logo F1online.skF1online.sk

Vettel si o sebe nemyslí, že je najlepší: Neznie to dobre

Sebastian Vettel
© Aston Martin Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso síce strávil dva roky mimo Formulu 1, svoju rétoriku však za ten čas príliš nezmenil. Španielsky pretekár prednedávnom pre BBC bez okolkov prehlásil, že sa považuje za najlepšieho pilota na rošte. Takéto vyjadrenie je rodákovi z Ovieda vlastné a možnosť zareagovať naň dostal jeho veľký rival Sebastian Vettel.

Fernando v rozhovore čelil otázke, či je rovnako dobrý ako tie najväčšie mená na rošte. Odpovedal svojsky: „Nie, som lepší.“ Ani na prahu štyridsiatky tak Alonso nestratil nič z toho, čo na ňom mnohí milujú, iní zas nenávidia.

Rovnakú otázku dostal v rozhovore pre inews aj Sebastian Vettel, ktorý svojou odpoveďou opäť raz dokázal, že on a Fernando sú veľmi odlišní. Aj keď Seb tentoraz trochu upustil od svojej tradičnej diplomacie.

„Možno nie som taký nafúkaný,“ pokrčil plecami Vettel. „Som spokojný so svojim životom a s tým, čo som dosiahol. V minulosti som sa nevyhol chybám, to priznávam. Určite si však nemyslím, že to zakaždým bola len moja chyba, ale skôr kombinácia viacerých vecí. Neobzerám sa späť so slovami, že som vtedy alebo vtedy mohol vyhrať šampionát, ale nepodarilo sa mi to.“

„V posledných piatich, šiestich či siedmich rokoch bol na vrchole Mercedes. Ak ste chceli získať titul, museli ste sedieť v ich aute. K tomu samozrejme musíme prirátať Lewisa, ktorému za to treba udeliť kredit.“

„Som presvedčený, že stále môžem byť najlepší a medzi najlepšími, čo som už dokázal. To vám však negarantuje, že ste najlepší každý deň. Mne osobne to neznie dobre, posadiť sa sem a povedať, že ja som najlepší. Ak sa však ostatní rozhodnú niečo také urobiť, som s tým v pohode. Avšak zabudnúť alebo opomenúť to nesmierne množstvo talentu, ktorý na rošte máme, by bolo ignorantské,“ dodal Vettel.

Súvisiace články

Diskusia