logo F1online.sk

Cunoda o svojom výbuchu: Priveľa nadávam, ale snažím sa byť pokojnejší

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2021

Júki Cunoda v piatok prekvapil jazdou na trati, no i svojím vystupovaním. Stal sa z neho prvý pilot, ktorého vyjadrenie musela réžia priameho prenosu vypípať. Z pohľadu zaužívaných stereotypov je zaujímavé, že to bolo potrebné práve pri Japoncovi, no tento je vraj špecifický prípad. Vraj sa veľmi ľahko nechá rozhodiť.

Mladíka z AlphaTauri už v prvom tréningu poriadne napálila premávka. “Ale no tak, dostal som sa do po*** premávky!” vyhlásil vo vysielačke a réžia si to všimla. Tento moment Cunoda napokon rozoberal aj po piatku v rámci rozhovorov s novinármi.

“Pri každej jazde sa snažím byť pokojnejší, toto je moja najväčšia slabina,” priznal Júki Cunoda. “A tiež po mentálnej stránke, ja dosť nadávam a potom strácam koncentráciu. Snažím sa trénovať, aby som toľko nehrešil, ale v prvom tréningu ma trochu premohli emócie. V druhom tréningu som už nenadával, takže v porovnaní s tým prvým to bol dobrý pokrok! To je fajn.”

Cunodovi piatok celkom vyšiel. Boli to síce len prvé dva tréningy, ale vôbec na jeho časoch nebolo badať, že by mal na skúsenejšieho kolegu Pierra Gaslyho ako nováčik strácať. V druhom tréningu obsadil ôsmu priečku o 0,2 sekundy pred Pierrom Gaslym.

Japoncovým cieľom je dostať sa do finálnej časti kvalifikácie. “Samozrejme, že chcem ísť do Q3! Bolo by skvelé sa umiestniť v prvej osmičke alebo sedmičke. Koncentrujem sa hlavne na to, aby som podal čo najlepší výkon a porazil môjho tímového kolegu.”

Pierre Gasly sa nemohol pochváliť žiadnymi prevratnými časmi, no pred sobotou mu sebavedomie nechýbalo. “Myslím si, že sme mali veľmi dobrý štart do víkendu. Ráno som mal z auta dobré pocity, popoludní bolo tiež celkom dobré.”

“Celkovo som nedal dokopy to najlepšie kolo, ale myslím si, že sa objavilo viacero pozitívnych vecí, teším sa na kvalifikáciu. Dúfam, že sa dostaneme do Q3, to je náš cieľ. Potom budeme bojovať, aby sme v sobotu získali nejaké body,” uzavrel Gasly.

Súvisiace články