logo F1online.sk

Napriek zmene pravidiel je nové auto rýchlejšie, tvrdí Räikkönen

Kimi Räikkönen
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2021

Tím Alfa Romeo má za sebou veľmi úspešné a produktívne predsezónne testy, ktoré naznačujú, že aj zimná prestávka bola veľmi produktívna. Švajčiarsky celok nebol vlani v najlepšej forme, hlavne vinou slabého motora Ferrari. Po mesiacoch trápenia však z garáže stajne z Hinwilu vychádzajú optimistické slová.

Piloti Alfy Romeo odjazdili v Sachíre až 422 kôl, čo spolu s AlphaTauri najviac spomedzi všetkých. Monopost C41 teda ukázal solídnu spoľahlivosť, ale aj dobrú rýchlosť. Celú nedeľu odjazdil v aute Kimi Räikkönen, ktorý rozhodne nezaháľal a bahrajnský okruh obkrúžil až 165-krát. Jeho časy v kvalifikačnom aj pretekovom tempe pritom neboli vôbec na zahodenie. Obaja pretekári tak mali dôvod na opatrný optimizmus.

„Bol to pozitívny deň,“ povedal po nedeli Kimi Räikkönen. „Máme všetko, kvôli čomu sme sem prišli, teraz už len počkať a uvidíme, ako na tom budeme o dva týždne. V predsezónnych testoch neznamenajú časy vôbec nič, takže netušíme, ako sú na tom ostatní. Vieme však, že naše auto je na tom po stránke výkonnosti i celkového pocitu lepšie, než to minuloročné.“

„Myslím si, že sme rýchlejší, než sme boli počas našich najlepších víkendov na konci roka 2020, či sa to pretaví aj do lepších výkonov v pretekoch, na to si ešte musíme počkať,“ dodal Iceman, ktorý cez víkend tiež povedal, že nový motor Ferrari je zlepšením, oproti tomu minuloročnému.

K slovám svojho tímového kolegu sa pripojil i Antonio Giovinazzi. Ten potvrdil ako zlepšenie motora Ferrari, tak zrýchlenie monopostu C41 oproti jeho predchodcovi.

„S prvotným dojmom z auta som spokojný. Samozrejme, ešte je priskoro čokoľvek vyhlasovať, ale s takýmto začiatkom sezóny som spokojný. Máme týždeň na to zanalyzovať dáta a pripraviť sa na prvé preteky,“ vyhlásil taliansky pretekár.

„Nová pohonná jednotka je lepšia, to môžem potvrdiť. Auto sa správa dobre, aj v náročných podmienkach. Fúkal silný vietor, no napriek tomu bolo ovládateľné. Potvrdzuje to naše dáta zo simulátora a veterného tunela. Sme teda spokojní, teraz musíme počkať do prvej kvalifikácie,“ povedal Giovinazzi, ktorý jazdil v sobotu.

„Cez zimu som veľmi tvrdo pracoval, rovnako tak celý tím. Sme pripravení, teraz už len potrebujeme trochu šťastia. Musíme na to ďalej tlačiť a dosiahnuť dobrý výsledok. Ako tím veríme, že dokážeme viackrát zabojovať o najlepšiu desiatku, možno viackrát nakuknúť aj do Q3,“ dodal rodák z Martina Franca.

Súvisiace články