logo F1online.sk

Räikkönen o incidente so Sainzom: Asi ho niečo naštvalo

Kimi Räikkönen
© Sauber Group
Milan Kubala
Milan Kubala14. 3. 2021

Predsezónne testy v Bahrajne sa takmer skončili nehodou. V úplne poslednom kole nedeľňajšieho programu sa do potýčky dostali Kimi Räikkönen a Carlos Sainz, ktorí v desiatej zákrute takmer kolidovali. Iceman si počínanie súpera z Ferrari nevedel vysvetliť a počas rozhovorov len krútil hlavou.

K incidentu došlo v úplnom závere testov. Kimi Räikkönen práve vchádzal do desiatej zákruty, keď sa zrazu po jeho ľavej strane prirútilo Ferrari Carlosa Sainza.

Iceman inštinktívne strhol volant do opačného smeru a obaja sa na moment ocitli mimo trate. Fín však nemal záujem sa so Sainzom naťahovať, obišiel ho a šiel si po svojom. Španielovi to však nestačilo a na rovinke robil všetko preto, aby Alfu opäť dostihol.

Podľa Räikkönena sa Sainz snažil “hrať hry”. “Nemyslím si, že by sme sa tam dotkli, neviem. Avšak, nemal som ani šajnu, že je tam. Zbadal som ho v poslednej sekunde, nuž som zatočil doprava.”

“Neviem, tipujem, že ho niečo naštvalo a skúšal hrať nejaké hry, ale nemyslím si, že by sme sa vôbec dotkli. Nič som necítil,” doplnil na túto tému najskúsenejší pilot v padoku.

Räikkönen uzavrel predsezónne testy na štvrtej priečke, keď si na konto v posledný deň pripísal mamutích 166 kôl, čo je ekvivalentom troch veľkých cien. Po nich Iceman hlásil, že monopost sa medziročne zlepšil.

“Samozrejme, sú to len testy, nikdy neviete, čo vlastne robia ostatní, no prvé pocity boli lepšie ako minulý rok,” hodnotí Räikkönen. “V porovnaní s ostatnými sme boli rýchlejší ako na konci minulého roka, hoci ako som povedal, sú to len testy. Ale z auta mám lepšie pocity. Uvidíme o dva týždne, ako to dopadne.”

Súvisiace články