logo F1online.sk

Spoznajte sa: Mercedes a jeho monopost W12

Mercedes W12
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 3. 2021

Mercedes štartuje naozaj hustý týždeň, počas ktorého predstaví svoje monoposty hneď pätica tímov, pričom ešte dnes popoludní spoznáme aj nové auto Alpine. Poďme však pekne po poriadku a pozrime sa, ako bude vyzerať favorit na tohtoročný titul Mercedes W12.

Strieborné šípy ohlásili predstavenie auta na 12:00, no už od rána zaplavovali sociálne siete “zákulisnými” fotografiami, na ktorých sa postupne objavovali rôzne časti nového auta. A tak sme si už dosť zavčasu vedeli spraviť obraz o tom, ako bude tohtoročný stroj vyzerať.

Toto Wolff už dávnejšie avizoval, že pre túto sezónu zostane čierny, čo sa potvrdilo. Podľa jeho vyjadrení z novembra sa chcú strieborné šípy stať skutočne striebornými zas až v budúcom roku, na počiatku novej technickej éry, a uctiť si tak históriu Mercedesu.

Na monoposte je už na prvý pohľad vidieť upevnenie spolupráce s AMG, ktorá hneď niekoľkými logami nahradila trojcípe hviezdy z vlaňajška. Špeciálnu červenú hviezdu Nikiho Laudu však na aute nájdeme aj v tomto roku.

Svoju červenú farbu a umiestnenie nad hlavou pilota si ponechal petrochemický gigant Ineos, ktorý sa vlani stal rovnocenným spolumajiteľom tímu s Mercedesom a Totom Wolffom.

Pilotmi Mercedesu budú aj v tejto sezóne Valtteri Bottas a Lewis Hamilton, pričom s Britom si nemecký tím potriasol rukou len pred pár týždňami. Obom sa však po tejto sezóne zmluva opäť skončí, bude preto zaujímavé sledovať, kto si už do strieborného Mercedesu W13 sadne budúci rok.

Twitter/Mercedes
Twitter/Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes