logo F1online.skF1online.sk

Vettel je už v tíme ako doma, ako darček mu priniesol vlastnoručne pečený chlieb

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala1. 3. 2021

Sebastian Vettel je už v padoku známy tým, že si svojich priateľov a kolegov vie uctiť aj netuctovými spôsobmi. A potvrdilo sa to prakticky hneď po jeho príchode do Aston Martinu, prezradil Otmar Szafnauer. Vettel svojmu tímu priniesol na ochutnávku domáci chlieb.

Vettela v padoku označujú za príjemného chlapíka, ktorý stále zostáva sám sebou. Inak by len sotva každému členovi padoku pred Vianocami napísal pohľadnicu s osobným prianím, ručne odpisoval na listy fanúšikom, skladal piesne pre svoj tím či mimo kamier nechával darčeky s venovaním fanúšikom, ktorých videl raz v živote.

Na Otmara Szafnauera už spravil dojem, keď ho prekvapil svojím darčekom, priznal pre Reuters. “Veľmi ľahko mohol kúpiť bonboniéru alebo nejakú kyticu kvetov, ale to nie je on. On príde a povie: ‘Chlapci, upiekol som vám tento bochník chleba.'”

“A naozaj veľmi sa mu páči britský humor. A netvári sa tak preto, že by chcel nájsť spoločnú reč, on je naozaj taký. Zatiaľ do tímu zapadol veľmi, veľmi dobre,” zhodnotil šéf Aston Martinu.

Nie je veľkým prekvapením, že si k rodákovi z Heppenheimu našlo cestu toľko fanúšikov, a to aj napriek tomu, že počas jeho pôsobenia v Red Bulle nepatril medzi veľkých obľúbencov publika. Teraz je to však iné a mnohí mu po nevydarenom roku vo Ferrari držia palce.

“Pracuje neuveriteľne tvrdo,” pokračoval Szafnauer. “Môžem dosvedčiť, že je poriadne motivovaný. Nemyslím si však, že by jeho motivácia bola založená na tom, že chce svojich kritikov vyviesť z omylu. Myslím si, že on je jednoducho taký, on proste vždy ide na maximum.”

Aston Martin nám ukáže monopost s označením AMR21 v stredu o 16:00. Dokáže s ním v tomto roku Vettel vyhrať? “Je naozaj ťažké vyhrať preteky, ak máte tretie najrýchlejšie auto, ale nie je to nemožné, čo sme dokázali vlani. Dokáže to Seb? Určite áno.”

Súvisiace články

Diskusia