logo F1online.sk

O tom, ako Vettel zbiera fanúšikov, aj keď na sociálnych sieťach absentuje

Šiltovka Ferrari
© Twitter/Formula 1
Milan Kubala
Milan Kubala19. 5. 2020

Sebastian Vettel je známy tým, že sociálne siete mu veľmi nevoňajú a pred nimi uprednostňuje kontakt v reálnom svete. Preto k nemu fanúšikovia nemajú tak blízko ako k iným jazdcom, no Vettel si k nim predsa len vie nájsť cestu. Nasledujúci príbeh užívateľa Redditu s menom Trex_racecar sa už dostal aj na oficiálny profil Formuly 1 na Twittri a hovorí o tom, ako Sebastianovi Vettelovi záleží na fanúšikoch aj vo chvíľach, keď ho nezachytávajú televízne kamery.

“Nezvykol som byť Vettelovým fanúšikom. Keď bol mladší a jazdil za Red Bull, niečo ma na ňom štvalo. Čím mu ale roky pribúdali, tým som ho začal mať radšej,” uvádza spomínaný užívateľ Redditu a pokračuje príhodou z VC USA 2019: “Bývam v Austine pri butik hoteli a minulý rok som videl, ako týždeň pred Veľkou cenou USA z GT4CLusso vystúpili traja chlapíci v tímových kombinézach Scuderie Ferrari. Na druhý deň prišlo to auto zas. Vystúpil z neho Vettel a nejaký jeho kamarát. Ešte som nikdy nikoho nepožiadal o autogram, no už odmalička som Tifoso, a tento chlapík je legenda… Zavolal som naňho, pozdravil ho a spýtal sa, či sa s ním môžem odfotiť. On sa zastavil a na pár minút sa so mnou úplne prirodzene pozhováral.”

Hoci Vettelova sláva je nespochybniteľná, nenamýšľal si, že ho pozná celý svet a pri novom stretnutí sa k fanúšikovi správal ako ku náhodnému rovnocennému okoloidúcemu. “Predstavil sa, ako keby som nevedel, kto je.”

Počas konverzácie však rýchlo vyšlo najavo, že Vettel je uňho známa veličina. “Spýtal sa ma, či v nedeľu pôjdem na preteky, nuž som mu povedal, že sa mi v ten rok nepodarilo zohnať lístky, ale že sa teším, až ho budem sledovať, nech sa mu preteky vydaria.”

“Počas celého týždňa som ho aj s jeho kamarátmi vídal, ale vždy som mu len zakýval. Už aj tak som sa cítil dosť zle, že som ho vyrušil, keďže viem, ako dbá na svoje súkromie.”

Vettel ale na rozhovor nezabudol. “O pár dní neskôr som sa raz vrátil domov a na kľučke som zbadal zavesenú tašku. Otvoril som ju a bola v nej podpísaná šiltovka s ručne napísaným odkazom na hlavičkovom papieri Ferrari. Vnútri boli dva lístky adresované na moje meno.”

“Štvornásobný majster sveta ma raz náhodou stretne, zapamätá si, že nemám lístky, zapamätá si aj moje meno, dá si tú námahu nejaké pre mňa zohnať a rukou pre mňa napíše odkaz. Bol to prejav jeho veľkosti a nikdy na to nezabudnem,” doplnil.

Súvisiace články