logo F1online.sk

Vettel na rozlúčku zložil pieseň pre Ferrari, jej text si prepašoval do auta

Sebastian Vettel
© Twitter/Pirelli Sport
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2020

Sebastian Vettel uzatvára jednu dlhú kapitolu v jeho pretekárskom živote. Po šiestich rokoch sa lúči so Scuderiou Ferrari, s tímom, ktorý mu už v detstve prirástol k srdcu. A hoci na dnešné preteky si pamätať nebude, hovorí, že na posledné momenty s mechanikmi a tímom nezabudne.

Rodák z Heppenheimu sa na túto rozlúčku musel dlho pripravovať. Vo vysielačke totižto začal po taliansky spievať upravenú verziu piesne Azzurro od Adriana Celentana, šitú presne na túto situáciu. Do kokpitu si prepašoval papier so slovami, ktoré následne zanôtil:

Vy ste červený tím, s vášňou budete navždy žiariť
Cieľová čiara sa blíži a ja som si užil tie časy s vami
Pocítil som vaše kúzlo a neobyčajnú emóciu
Chlapci, ďakujem vám za ten čas, budete mi chýbať
Vy všetci v Maranelle si zaslúžite poklonu
Teraz možno hovorím dovidenia, ale želám vám, aby ste zostali šťastní a zdraví

Ferrari odovzdalo Sebastianovi Vettelovi obrovský ďakovný pohár, ktorý pripomínal trofej z Ligy majstrov. Nasledovalo tímové fotenie, aby po ňom Vettel všetkým mechanikom porozdával plechovky piva, ktoré spolu vypili.

“Bol to výnimočný deň, na ktorý budem spomínať. Nebudem spomínať na preteky samotné, ale na momenty s mechanikmi, s ktorými so strávil šesť rokov môjho života. Budú mi chýbať,” uviedol Sebastian Vettel.

Charles Leclerc doplnil: “Sebovi sa chcem poďakovať za všetko, čo dal tomuto tímu. Je to skvelý chlap a zažili sme skvelé časy. Na trati sme boli veľmi súťaživí, ale mimo nej sme jeden druhému vždy preukazovali rešpekt.”