logo F1online.sk

To vám trvalo, smeje sa Räikkönen, ktorého sa konečne nespýtali, či má ešte motiváciu

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2021

Kimi Räikkönen na novinárske otázky odpovedá priamo, nuž a ak sa mu zdajú povrchné či zbytočné, s prehľadom aj jednoslovne. A čím je bližšie ročník, v ktorom Kimi oslávi 20 rokov od svojho debutu, tým dostáva aj viac otázok, ktoré majú práve takýto charakter. V pondelok po predstavení nového auta tak bol veľmi rád, že jednu konkrétnu nedostal opäť.

Interview s Kimim Räikkönenom sa chopil reportér Will Buxton, ktorý má na svedomí aj popretekové rozhovory a hodnotenia v rámci F1TV. Hneď na začiatku Icemana ubezpečil, že sa ho nebude pýtať na to, či má aj po dvadsiatich rokoch od vstupu do F1 motiváciu pokračovať.

Buxton skonštatoval, že rozumie, že Räikkönen túto otázku neznáša; veď keby nebol motivovaný, tak by nepredlžoval zmluvy so svojimi tímami. Zaraz sa Räikkönenova tvár rozjasnila a Fín víťazoslávne vyhlásil: “Chlapci, konečne ste na to prišli! Dosť vám to ale trvalo!”

“Čas plynie rýchlo. Je to už veru dlhá doba, ale uprostred nej som bol pár rokov aj mimo Formuly 1, takže nemám pocit, že by to bolo 20 rokov,” pokračoval Iceman. “Je zrejmé, že pretekanie a jazdenie ma stále baví. Nikdy som však nebol fanúšikom toho, čo sa deje okolo. Ale stále ma baví pretekať a pasovať sa s výzvou neustále sa zlepšovať.”

Najskúsenejší pilot v histórii Formuly 1 s 329 štartmi na konte sa už pozerá smerom vpred. “Teším sa na tento rok. Bude to veľká neznáma, pretože sme si ešte nevyskúšali toto auto, ale pravidlá sa zmenili.”

“Ako na tom budeme? To neviem, ale o pár týždňov to na testoch zistíme. Zistíme, ako sa správa nové auto a na prvých pretekoch už budeme poznať rozloženie štartového poľa. Pred prvými pretekmi to nebude tak ďaleko, takže potrebujeme tri dobré dni, odjazdiť veľa kôl, veľa sa toho o aute naučiť a potom sa uvidí,” skonštatoval fínsky rodák.

Súvisiace články