logo F1online.sk

Giovinazzi sa inšpiroval Ricciardom: S Vasseurom sa stavil o svoje vlasy

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Milan Kubala
Milan Kubala22. 2. 2021

V padoku sa nám rozmáhajú všakovaké stávky. Celou predchádzajúcou sezónou sa niesla tá o tetovanie medzi Cyrilom Abiteboulom a Danielom Ricciardom, tento rok chce Austrálčan na jednu nahovoriť aj Zaka Browna. V Alfe Romeo sa nechcú nechať zahanbiť, nuž sa bude hrať i o vlasy Antonia Giovinazziho.

Kvôli bujnej hrive, ktorú mu závidí i nejedna žena, Giovinazziho zvyknú prezývať taliansky Ježiš. A jeho vlasy mimoriadne priťahujú aj šéfa Alfy Romeo Frédérica Vasseura, ktorý už v roku 2019 Giovinazzimu vďaka stávke symbolicky upravoval účes.

Teraz bude stávka o čosi ostrejšia. “Stavil som sa s Frédéricom Vasseurom o to, že keď získam svoje prvé pódium, tak mi bude môcť oholiť hlavu,” prezradil Antonio Giovinazzi, ktorého cituje racingnews365.com. “Frédéric občas žartuje, že mi oholí hlavu. Už vidím na jeho tvári, ako premýšľa o tom, že ma konečne ostrihá.”

“Ja osobne budem s touto sezónou spokojný, ak budem mať na jej konci krátke vlasy, pretože to bude znamenať, že som bol v roku 2021 na pódiu. Hovorí to niečo o tom, ako veľmi by som sa chcel dostať na pódium, pretože mi na mojich vlasoch veľmi záleží,” pokračoval rodák z talianskeho mestečka Martina Franca.

Giovinazzi by dal možno lepšie najavo svoju túžbu dostať sa na pódium, keby svoju stávku s Vasseurom pozmenil tak, aby mu Vasseur mohol ostrihať vlasy, ak pódium v tomto roku nezíska. Takto sa Vasseur môže ešte načakať.

Ani Giovinazzi si od roku 2021 nesľubuje zázraky, v prvom rade sa chce zlepšovať. “V roku 2020 som získal menej bodov ako v roku 2019, ale to z viacerých dôvodov. V roku 2020 som určite jazdecky vyrástol, čo vidieť aj na mojich výkonoch v porovnaní s výkonmi Kimiho Räikkönena. On je majstrom sveta a mojím tímovým kolegom, takže v porovnaní s ním musím podávať dobré výkony. V roku 2020 som uspel.”

“V ďalšej sezóne sa budem musieť posunúť ešte ďalej a získať viac bodov. Samozrejme, všetko bude závisieť od toho, v akom aute budem jazdiť. A hoci sme oproti minulému roku limitovaní ohľadom toho, čo vieme na aute spraviť, myslím si, že sa opäť vrátime a spravíme krok dopredu. Očakávam, že budeme bližšie k tímom ako AlphaTauri alebo Alpine,” predpovedá Giovinazzi.

Súvisiace články