logo F1online.sk

Gasly: Som pripravený stať sa lídrom tímu

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 2. 2021

Pierre Gasly vlani predvádzal skvelé výkony, za ktoré by si určite zaslúžil druhú šancu v Red Bulle. Jej sa napokon nedočkal so zdôvodnením, že AlphaTauri už nie je béčkovým tímom Red Bullu, ale skôr sesterským, ktorý takisto bude potrebovať svojho lídra. Gasly sa chce tejto úlohy pevne chopiť, hlási, že je pripravený viesť tím z Faenzy.

V stajni mu bude robiť kolegu Júki Cunoda, ktorému ešte skúsenosti chýbajú. A veľa ich nenazbiera ani počas predsezónnych testov, keďže tie budú trvať tri dni, z ktorých sa Japoncovi ujde polovica.

“Je zrejmé, že Júkiho príchod znamená, že ja budem musieť v rámci tímu prevziať väčší diel zodpovednosti. Som pripravený chopiť sa úlohy lídra tímu,” hlási Pierre Gasly. “Avšak, on je veľmi rýchly jazdec a pomôže nám posunúť tím dopredu.”

Dvojica sa už stihla zoznámiť. “Júkiho poznám, je súťaživý a už vo Formule 2 ukázal, čo dokáže. Preto ho už po jednej sezóne povýšili do Formuly 1. Chýbajú mu skúsenosti, takže to nebude mať jednoduché, ale myslím si, že je talentovaný, a na mne a tíme bude stáť úloha raziť cestu vpred.”

“Jeho príchod veľmi nezmení môj prístup, ten bude rovnaký ako vlani, keď som vyťažil maximum z toho, čo sme mali k dispozícii, a to prakticky na všetkých pretekoch s výnimkou možno jedných alebo dvoch,” pokračoval Gasly.

Pierre Gasly vlani získal svoje premiérové víťazstvo a významným spôsobom sa podpísal pod to, že tím pod vedením Franza Tosta získal najviac bodov vo svojej histórii. Francúz okrem toho obsadil slušnú desiatu priečku v Pohári jazdcov.

“Musíme sa držať rovnakej filozofie, keďže som presvedčený, že minulý rok bol najlepší z pohľadu toho, ako sme pracovali, vyvíjali, aký sme mali výkon a ako sme zvládali súťažné víkendy. Nuž a platí to aj pre mňa, musíme pokračovať v rovnakom duchu a pokúsiť sa byť o trochu lepší ako minulý rok,” nechal sa počuť rodák z Rouen.

Veľké nádeje do Pierra Gaslyho vkladá i šéf tímu Franz Tost. “Podľa mňa Pierre patrí k najsilnejším pilotom v F1. Skvelé technické myslenie mu umožňuje získať z auta maximum. Pierre už v tomto tíme strávil nejaký čas, už pozná všetky procedúry a náš štýl práce.”

“Bude dobrým lídrom, Júkimu pomôže sa rozvinúť. Vie, ako vyhrať preteky, čo dokázal vlani v Monze. Ak mu zadovážime konkurencieschopné auto, môžeme očakávať z jeho strany úspešnú sezónu,” zamýšľa sa bývalý pretekár Formuly Ford a F3, ktorý však pretekársku kariéru pomerne rýchlo zavesil na klinec. “Po Júkiho boku máme skúseného pilota, ktorý pomôže nášmu japonskému mladíkovi sa rýchlejšie rozvinúť, no na druhej strane môžeme pomýšľať na dobré výsledky.”

Súvisiace články