logo F1online.sk

Ferrari si usporiada vo Fiorane vlastné päťdňové testy so sedmičkou pilotov

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 1. 2021

Ako sa najlepšie vysporiadať s predsezónnymi testami, ktoré FIA skrátila na tri dni? No predsa si usporiadať vlastné. Teda aspoň to si povedali vo Ferrari. Ako sme už skôr informovali, Ferrari budúci týždeň usporiada testy s monopostom z roku 2018, do ktorého sa zapojí nielen Carlos Sainz, ale aj Charles Leclerc. No ako sa napokon ukázalo, nebolo to všetko.

Testov na okruhu Ferrari sa totiž s monopostom SF71H nezúčastnia len Leclerc a Sainz, ale s nimi aj takmer celá akadémia. Carlos príde na rad až stredu, ktorá bude celá vyhradená jemu a potom aj vo štvrtok dopoludnia. Jeho hlavnou úlohou bude zvyknúť si na fungovanie pretekárskeho tímu a interných procesov. Carlosov tímový kolega, Charles Leclerc, sa dostane k slovu v utorok a odjazdí jeden celý deň. Monačan sa tak po krátkom vypadnutí zapríčinenom koronavírusom vracia do práce.

Zvyšok týždňa bude patriť juniorom z akadémie. V pondelok nasadnú do monopostu z roku 2018 Giuliano Alesi, Marcus Armstrong a Robert Švarcman. Pre prvých dvoch menovaných to bude úplne prvá skúsenosť s monopostom Formuly 1. Švarcman už nejaké skúsenosti má, absolvoval posezónne testy v Abú Zabí a na jeseň minulého roku si vo Fiorane vyskúšal i SF71H.

Veľa priestoru dostane nová posila Haasu, Mick Schumacher. Ten sa dostane k slovu vo štvrtok popoludní a piatok dopoludnia. Potom odovzdá auto poslednému „pánovi na holenie“, a síce Callumovi Ilottovi, ktorý tieto súkromné testy uzavrie.

Súvisiace články