logo F1online.sk

Corriere: Renault chcel Alfu Romeo ako zákaznícky tím, vzťahy Vasseura a Ferrari ochladli

Kimi Räikkönen za ním Charles Leclerc
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2021

V stredu sme vás informovali, že Sauber plánuje predĺžiť svoju spoluprácu s Ferrari aj po roku 2021. Súčasný kontrakt medzi oboma spoločnosťami vyprší na konci tejto sezóny a objavili sa špekulácie, podľa ktorých Švajčiari koketujú s Renaultom o možnosti stať sa ich zákazníckym tímom.

Tieto správy vyvrátil tento týždeň renomovaný portál Motorsport.com, podľa ktorého chcú akcionári Sauberu pokračovať s Ferrari. Zdá sa však, že špekulácie o prechode k Renaultu neboli postavené na vode, potvrdzuje ich novinár Daniele Sparisci z portálu Corriere della Sera.

„Sauber v skutočnosti obdržal od Renaultu konkrétne ponuky a hovorí sa, že ich dôkladne vyhodnocoval,“ píše Corriere. „Expanzia Renaultu pod novým šéfom Lucom de Meom zahŕňa aj plány na zisk nejakého zákazníckeho tímu, ktorý bude podporovaný finančne, politicky a poskytne priestor pre mladých pilotov.“

„Bol tam určitý tlak, v Maranelle sú však presvedčení, že spolupráca so švajčiarskym tímom bude predĺžená aj po príchode nových pravidiel. Vzťahy s Vasseurom však ochladli, na druhej strane vzťahy s sú Güntherom Steinerom sú naopak veľmi dobré,“ dodáva Corriere.

Viaceré zdroje naznačujú, že sa pracuje na novom štvorročnom kontrakte medzi Ferrari a skupinou Sauber. Drobnou zmenou by mohlo byť premenovanie tímu kvôli práve prebiehajúcej fúzii s PSA.

Súvisiace články