logo F1online.sk

VC Monaka sa uskutoční, Nürburgring ochotne zostáva v zálohe

Nürburgring, Eifel, Nemecko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 1. 2021

Neprešiel ani týždeň od zverejnenia upraveného kalendára pre rok 2021 a už sa začalo špekulovať o tom, že vypadnú ďalšie veľké ceny. A hoci je situácia v súvislosti s koronavírusom skutočne vážna, podľa hovorcu Formuly 1 sa žiadne také škrty v kalendári nechystajú. Treba byť však pripravený, čo si na Nürburgringu dobre uvedomujú.

Holandský magazín Formule 1 vo svojom článku uviedol, že už budúci mesiac vedenie vydá ďalší upravený kalendár, v ktorom budú chýbať preteky v Monaku, Azerbajdžane a Kanade. Poznamenal tiež, že v zálohe sú už pripravené okruhy Istanbul Park, Mugello a Nürburgring, ktoré by ich mali presne v takomto poradí i nahradiť.

Hovorca Formuly 1 však ubezpečil verejnosť, že sa netreba ničoho báť, hoci pri pohľade na menoslov náhradníkov by sa možno i potešili: “Zverejnili sme detaily ohľadom upraveného kalendára pre rok 2021. Žiadne ďalšie zmeny sa nekonajú. Úvahy o tom, že sa mestské preteky neuskutočnia, sú chybné.”

Ohradil sa už aj Automobilový klub Monaka (ACM), ktorý na sociálnych sieťach ubezpečil, že termíny pre VC Monaka, preteky historických áut aj e-Prix Monaka platia. “Aj napriek najnovším špekuláciám, ktoré sa začali šíriť na istých portáloch a sociálnych sieťach, ACM potvrdzuje, že sa Veľká cena Monaka uskutoční 20. až 23. mája 2021.”

Okrem spomínaných veľkých cien v Monaku, Azerbajdžane a Kanade sa medzi mestské radia aj tie v Singapure, Austrálii a Saudskej Arábii. A hoci veríme, že so zvyšujúcim sa percentom zaočkovanej populácie nebude problém ich zorganizovať, treba byť pripravený v prípade potreby zakročiť.

Nemecký Nürburgring si to uvedomuje a je ochotný opäť pomôcť Formule 1 tým, že zorganizuje veľkú cenu. “Sme otvorení rokovaniam s Formulou 1,” uviedol hovorca okruhu pre F1-insider.com. “Všetko ostatné bude zverejnené počas prípadných rokovaní.”

“Minuloročné rokovania boli veľmi príjemné. Ukázali sme, že vieme zorganizovať veľkú cenu aj vo veľmi krátkom čase. Zatiaľ sa nám Formula 1 neozvala, ale uvidíme, ako sa táto situácia vyvinie. Momentálne nemôžeme povedať viac,” doplnil.