logo F1online.sk

Alfa Romeo chce, aby sa Giovinazzi začal profilovať ako líder tímu

Antonio Giovinazzi a Frédéric Vasseur
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Milan Kubala
Milan Kubala13. 1. 2021

V Alfe Romeo sú spokojní s výsledkami, ktoré v roku 2020 dosiahol Antonio Giovinazzi. Očakávajú však od neho, že v tejto sezóne sa opäť posunie o niečo ďalej, a teda sa začne prepracovávať do pozície lídra stajne z Hinwilu.

Antonio Giovinazzi sa už v tomto roku dokázal vyrovnať Kimimu Räikkönenovi. Interný súboj sa z pohľadu získaných bodov skončil remízou 4:4, v kvalifikáciách mal taliansky pretekár dokonca mierne navrch. Lepší bol v deviatich prípadoch.

“Myslím si, že ďalším krokom bude, aby bol v pretekoch konzistentnejší,” hovorí šéf tímu Frédéric Vasseur pre motorsport-total.com. “Už nejaký čas však robí dobré pokroky a zlepšuje sa v každom smere.”

Zbierať body je jedna vec, no to nie je jediná povinnosť kvalitného pilota Formuly 1. “Pravdepodobne bude musieť na seba vziať trochu aj pozíciu lídra, aby mohol o niečom rozhodovať. Sme však na tejto ceste a on sa zlepšuje každými pretekmi. Pred ďalšou sezónou som o tom celkom presvedčený.”

Giovinazziho čaká tretia sezóna v Alfe Romeo. V oboch predchádzajúcich ročníkoch skončil v hodnotení jazdcov na sedemnástom mieste a kým v roku 2019 získal štrnásť bodov, v roku 2020 už len štyri. Ak sa však pozrieme aj na okolnosti, ktoré tieto sezóny sprevádzali, podľa Vasseura uvidíme zlepšenie vo výsledkoch 27-ročného Taliana.

“Ak sa pozriete na predchádzajúci rok, tak zbadáte, že získal len tretinu bodov v porovnaní s Kimim a v kvalifikácii skončil pred Kimim len šesťkrát. Teraz sú si vyrovnaní, majú rovnako veľa bodov a podávajú rovnaké výkony i v kvalifikáciách,” zrekapituloval Vasseur.

Giovinazzi sa zatiaľ môže usmievať. Zdôraznil, že je “naozaj spokojný s tým, aké výkony som podal v minulom roku”. Hovorí, že sa mu podarilo výrazne zlepšiť svoje štarty. V prvom kole sa naučil získať pozície k dobru, a tak sa priblížiť k bodovanej desiatke.

Súvisiace články