logo F1online.sk

Brawn: Vettel bude mať čo robiť, aby nahradil Péreza

Sergio Pérez a Sebastian Vettel
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala9. 12. 2020

Sergia Péreza čakajú posledné preteky v Racing Pointe. Po nich zamieri buď do Red Bullu, alebo si dá rok voľna, hoci v posledných mesiacoch ukazuje, že by ho bola veľká škoda. V budúcom Aston Martine ho nahradí Sebastian Vettel, ktorý podľa Rossa Brawna nebude mať ľahkú úlohu. Pérez nastavil latku poriadne vysoko.

Racing Point v tejto sezóne ukázal, že so svojím autom, ktoré sa náramne ponáša na minuloročný Mercedes, sa dá bojovať o pódiá a občas dokonca ukoristiť aj nejaké víťazstvo. Tie najlepšie výsledky tímu prináša Sergio Pérez, ktorý už mohol mať štyri pódiá v rade — nebyť strategickej chyby v Imole a zlyhania pohonnej jednotky v Bahrajne.

Ross Brawn sa vo svojom stĺpčeku zamýšľa nad situáciou, v ktorej sa Racing Point ocitol. Uvažuje o tom, či už jeho vedenie neľutuje rozhodnutie, ktoré prijalo. “Všetci tu chceme v budúcej sezóne Péreza vidieť. Bude to tragédia, ak nebude mať auto. Tím už určite rozmýšľa o tom rozhodnutí. Prišli oňho a pritom jazdí tak dobre.”

“Toto víťazstvo si Checo jasne zaslúžil. Minulý týždeň som povedal, že Racing Point môže mať pocit, že tento rok nedosiahol výsledky, aké mal. V nedeľu to napravili, a to vo veľkom štýle. Klobúk dolu. Boli tam, kde mali, pozbierali všetky kúsky a Checo to proste skvele odjazdil,” pochválil Mexičana jeden z trojice šéfov F1.

Sebastian Vettel opäť nedokázal bodovať. Je pravda, že pod slabším výsledkom sa podpísali i dve pomalé zastávky, ale je pravdepodobné, že aj s ideálnymi pitstopmi by si svoje bodové konto nezlepšil.

“Sebastian Vettel, jeho náhrada, sa určite vráti silnejší. Teraz zažíva ťažké časy, no ak si vezmete Checa, máte kvalitu garantovanú. Bude teda zaujímavé sledovať, ako sa to vyvinie,” pokračoval Brawn.

Štvornásobný majster sveta, ktorý do tímu prichádza po rokoch vo Ferrari, by sa mal postarať o to, aby ešte Strollovci neľutovali jeho angažovanie. “Aj keď je majstrom sveta, Seb bude mať čo robiť, aby pokračoval v tom, čo Pérez začal.”

Súvisiace články