logo F1online.sk

Horner: Albon je k Maxovi bližšie, než bol Gasly

Alex Albon a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 12. 2020

Zrejme to potrvá už len pár dní a Red Bull konečne ohlási definitívu. Posledné dve voľné sedačky na rošte sezóny 2021 patria práve Red Bullu. Pozícia dvojky v hlavnom tíme i sesterskom AlphaTauri ešte nie je obsadená. Máme však dostatok indícií na to, aby sme mohli určiť, kto tie miesta napokon obsadí.

„Myslím, že keď sa pozriete na to, ako sa Max v posledných rokoch zlepšil, tak Alex je mu stále bližšie, než bol Gasly v minulom roku,“ myslí si boss Red bullu Christan Horner. „Mali sme pár problémov s autom, čo mu ešte viac skomplikovalo život. Tvrdo sme pracovali a ešte stále pracujeme na tom, aby sme to vyriešili. Nepochybujeme, že vďaka tomu uľahčíme jazdcom život.“

„Max predstavuje vysokú latku. Momentálne má možno najlepšiu formu spomedzi všetkých pilotov vo Formule 1. Postaviť sa mu by bolo náročné pre každého.“

Zákulisné zdroje indikujú, že Red Bull bude Albonovi naďalej dôverovať a nasadí ho do bojov aj v budúcom roku, čím sa postará o nútené voľno pre Sergia Péreza. Rodák z Londýna, podobne ako Checo, nemá žiadny plán B. Pre oboch platí, že buďto budú jazdiť za Red Bull alebo si od Formuly 1 minimálne na rok oddýchnu. Horner v piatok takisto povedal, že sa neočakáva Albonov návrat do AlphaTauri.

Tím z Faenzy teraz zdá sa čaká len na to, či sa Jukimu Cunodovi podarí získať dostatok na superlicenciu. Stačiť mu bude piate miesto v celkovom hodnotení a do sobotných pretekov odštartuje z pole position. Všetko je tak na dobrej ceste.

„Máme samozrejme plán B. No niet pochýb o tom, že budúci rok v Melbourne bude mať AlphaTauri na rošte dve autá s dvoma veľmi kvalitným jazdcami,“ povedal šéf AlphaTauri Franz Tost. Momentálne to vyzerá tak, že „plánom A“ je samozrejme Cunoda, no ak by ten nezískal superlicenciu, bude AlphaTauri pokračovať s Daniilom Kvjatom. “Béčkový” scenár je však málo pravdepodobný.

„O žiadnom jazdcovi nie je momentálne stopercentne rozhodnuté. Diskutuje sa medzi Kvjatom a Cunodom, december rozhodne,“ povedal Tost ešte minulý víkend.

Súvisiace články