logo F1online.sk

Napriek skvelému výsledku cítiť v AlphaTauri sklamanie

Daniil Kvjat
© Twitter/Scuderia AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 11. 2020

Scuderia AlphaTauri zažila pred dvoma týždňami v Turecku katastrofický víkend, po ktorom musel tím zamávať nádejam na šieste miesto v pohári konštruktérov. V Bahrajne to však zatiaľ vyzerá na dobrý revanš. Obaja piloti sa dostali do Q3, možno by ste si mysleli, že po takom výsledku bude garáž tímu plná úsmevov. No nie je tomu celkom tak.

„Je to naozaj skvelé dostať obe autá do tretej časti kvalifikácie, no pokiaľ ide o mňa osobne, síce som naozaj šťastný za celý tím, no niekde hlboko som z ôsmeho miesta trochu sklamaný,“ povedal po kvalifikácii Pierre Gasly. „Naozaj neviem, aký z toho mám mať pocit, pretože sme celý víkend vyzerali naozaj silní, chcel som teda trochu viac.“

„Bolo to naozaj tesné, len jedna desatina a bol by som piaty. Ten tretí rad by bol skvelý, no je to tak ako to je, ôsme miesto je stále slušná východzia pozícia do nedeľných pretekov. Zajtra očakávam skvelé súboje na trati a myslím, že máme potenciál zabojovať o dobré umiestnenie.“

„Strategické možnosti sú naozaj neobvyklé a zaujímavé. Myslím, že sa ponúka veľa rozličných možností medzi jednotlivými tímami. Kľúčová bude degradácia pneumatík, už sa na to teším,“ dodal Gasly.

V Bahrajne sa predviedol v dobrom svetle i jeho tímový kolega Daniil Kvjat. Ten po väčšinu sezóny za svojim parťákom zaostáva, no v Bahrajne potvrdil vlastné slová o tom, že sa tohtoročným monopostom už dokázal zžiť. Síce to na Gaslyho nestačilo, no rozdiel 170 tisícin sekundy nie je vzhľadom na vývoj sezóny taký strašný.

„S priebehom kvalifikácie som spokojný. Q2 bola z našej strany solídna, mali sme len jeden pokus na odlišnej sade pneumatík, boli sme pod tlakom, ale zvládli sme to,“ povedal po sobote Daniil Kvjat, ktorý však podobne ako tímový kolega cíti, že mohol dosiahnuť viac.

„Nie som však spokojný s mojim kolom v Q3. Urobil som niekoľko chýb a naše rozhodnutie nastaviť predné krídlo takto, bolo asi menšou chybou. Ale nevadí, bola to dobrá kvalifikácia a máme dobrú pozíciu pred zajtrajšími pretekmi. Zajtrajšok bude výzva,“ dodal ruský pretekár.

Súvisiace články