logo F1online.skF1online.sk

Verstappen reaguje na vyjadrenia “všestrannejšieho” Larsona: To je v pohode

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 8. 2024

Pred dvoma týždňami ste možno ani netušili, kto je Kyle Larson. Pretekár NASCAR sa však v priebehu pár dní stal známym v európskej časti motoršportového sveta. Stačilo vyhlásiť, že je lepším jazdcom ako trojnásobný majster sveta Max Verstappen. Čo na vlastne hovorí Holanďan?

Kyleovi Larsonovi sa v auguste podarilo vyhrať Knoxville Nationals tretíkrát z posledných štyroch rokov. Na tlačovej konferencii sa vyhlásil za najlepšieho pilota na svete, čo však novinárov priviedlo k otázke, či by nemal s takýmito vyhláseniami počkať, kým neporazí napríklad Maxa Verstappena.

“Ja vo svojom vnútri viem, že som od neho lepší ako všestranný pilot,” vyhlásil Kyle Larson. “Nie je šanca, že by on naskočil do šprintového auta a vyhral Knoxville Nationals. Nie je šanca, že by prišiel vyhrať Chili Bowl. Nie je šanca, že by v Bristole vyhral pohárové preteky.”

Maxovi Verstappenovi sa však nechcelo vyvracať argumenty Kyla Larsona. Namiesto toho poskytol novinárom na tlačovej konferencii veľmi uvoľnenú odpoveď. “To je v pohode,” netrápil sa Larsonovými slovami. “Každý zmýšľa inak, no nie?”

Larson patrí medzi najvšestrannejších pretekárov na sveta. Za veľkou mlákou vyhrával oválové šampionáty na hline a asfalte v buginách, špeciáloch NASCAR či truckoch, ale pretekal aj na Indy500 a je víťazom napríklad vytrvalostnej 24-hodinovky v Daytone.

Pretekať čisto vo Formule 1 je však práca na plný úväzok, pripomína Verstappen, ktorý by si rád skúsil aj iné šampionáty, no teraz na to skrátka nemá priestor. “V tejto chvíli sa to ťažko kombinuje s Formulou 1, keď máme toľko pretekov. Keď však skončím s Formulou 1, určite by som sa chcel pustiť aj do iných vecí a trochu sa uvoľniť.”

“Celkovo by som chcel absolvovať menej pretekov a byť aj trochu doma, pretože viem, že keď budem v niečom pretekať, tak budem chcieť byť dobrý a vyhrávať. Uvidíme, aké sa mi naskytnú príležitosti,” poznamenal trojnásobný šampión, ktorý už dlhodobo prezentuje svoj záujem o vytrvalostné šampionáty.

Do debaty sa nakoniec zapojil aj Fernando Alonso, ktorý sa takisto môže radiť k najvšestrannejším pilotom sveta. Okrem Formuly 1 jazdil na pretekoch Indy500, je to víťaz 24-hodinovky Le Mans a absolvoval Dakar.

Fernando Alonso sa po tejto otázke pousmial a poskytol vtipnú odpoveď. “Max je v GT autách celkom dobrý a stavím sa, že je dobrý vo všetkom, hoci nie taký dobrý ako ja!” rozosmial sa španielsky matador. “Ale akceptujem, že vo Formule 1 je na rovnakej úrovni.”

“V iných disciplínach sa musíte vedieť veľmi rýchlo adaptovať,” pokračoval už vážnejšie. “Oválové pretekanie je jedna vec, vyžaduje celkom inú techniku a zručnosti. Na Dakare je to zas o tom, že šesť hodín stláčate naraz plyn a brzdu. Auto musíte ovládnuť. Prispôsobiť sa tomu nie je jednoduché.”

Súvisiace články

Diskusia