logo F1online.sk

Britský tajomník ministerstva kultúry: F1 sa čoskoro vráti na obrazovky

Silverstone
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala30. 5. 2020

Po vynikajúcich sobotňajších správach o tom, že Veľká cena Rakúska sa skutočne pôjde v prvé dva júlové víkendy, sme sa ešte v ten istý deň dočkali ďalšieho potešiteľného vyjadrenia. Tentoraz z radov predstaviteľov britskej vlády.

Lobing Formuly 1 a iných športov u politikov zabral. Hneď po oznámení, že žiadne športy nebudú oslobodené spod povinnosti dvojtýždňovej karantény po príchode na územie Veľkej Británie, mal Boris Johnson požiadať svojich ministrov, aby zabezpečili, že preteky v Silverstone dostanú zelenú.

A veci sa začali hýbať. Tajomník ministerstva kultúry dnes oznámil, že už od pondelka bude umožnené konanie športových podujatí za podmienky, že sa tak stane bez diváckej prítomnosti. “Futbal, tenis, dostihy, Formula 1, kriket, golf, ragby, snooker a ďalšie športy sa už čoskoro vrátia na obrazovky,” vymenoval Oliver Dowden.

Čakanie je tak za nami. Britský šport už čoskoro bude späť, a to za prísne kontrolovaných podmienok. Teraz je na konkrétnych športoch, aby preukázali, že dokážu dodržať stanovené protokoly a rozhodnúť sa, kedy je pre nich ten správny čas na reštart.”

Podľa zdrojov stránky RaceFans sa vláda dokonca snaží presadiť, aby oba preteky v Silverstone boli dostupné aj na neplatenom kanáli, konkrétne by malo ísť o Channel 4. Práve táto stanica má už roky dohodnuté práva na vysielanie len jednej veľkej ceny do roka, čo vždy, pochopiteľne, pripadne na Veľkú cenu Veľkej Británie.