logo F1online.skF1online.sk

Oficiálne: Z Ferrari odchádza technický riaditeľ Enrico Cardile

Enrico Cardile
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala8. 7. 2024

Špekulácie sa opäť ukázali ako pravdivé. Scuderia Ferrari v pondelok popoludní potvrdila odchod Enrica Cardileho, ktorý pod vedením Frédérica Vasseura pôsobil vo Ferrari na pozícii technického riaditeľa. Taliansky inžinier sa rozhodol odísť po vlastnej žiadosti.

“Scuderia Ferrari oznamuje, že Enrico Cardile opúšťa spoločnosť, a tým pádom odchádza aj zo svojej pozície technického riaditeľa,” oznámila Scuderia Ferrari v tlačovom stanovisku. “Po takmer dvoch desaťročiach vo Ferrari Cardile oznámil svoj odchod.”

Dočasne sa Cardileho povinností chopí súčasný šéf tímu Frédéric Vasseur, a to s okamžitou platnosťou, oznámila talianska stajňa.

Enrico Cardile by sa mal po uplynutí nútenej dovolenky presunúť do Aston Martinu. Na oficiálne potvrdenie jeho príchodu britským tímom však stále čakáme.

Od prvých zákulisných informácií o záujme Aston Martinu o Enrica Cardileho a neskôr aj od tvrdení, že sa tímu zo Silverstone podarilo Cardileho zlákať, vo Ferrari zaryto mlčali. Frédéric Vasseur dostal na túto tému viacero otázok, no zakaždým odmietol jasne odpovedať. Dokonca aj v nedeľu po pretekoch reagoval v krátkosti: “Enrico Cardile je dnes večer stále technickým riaditeľom Ferrari.”

Je však pravdou, že Ferrari muselo v nedeľu rozoberať aj viaceré iné témy od chybnej stratégie Charlesa Leclerca až po návrat poskakovania a “troch stratených mesiacoch vývoja”. Cardileho odchod je ďalšou ranou v tomto náročnom období.

Na druhej strane Aston Martinu sa darí lákať inžinierov na svoj ambiciózny projekt. Len nedávno oznámil príchod motorového génia Andyho Cowella, čoskoro bude jasný aj Enrico Cardile. Napokon sa môžeme zamýšľať: Kam povedú kroky Adriana Neweyho?

Súvisiace články

Diskusia