logo F1online.skF1online.sk

Wolff sa pýri pýchou: Boli sme najrýchlejší takmer za každých podmienok!

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Mercedes vyhral dvoje preteky v rade! Ešte na začiatku sezóny to s týmto tímom vyzeralo dosť zúfalo, ale teraz už začínajú kolovať vtipy, že Lewis Hamilton by najradšej odvolal svoj podpis zmluvy s Ferrari. Sedemnásobný majster sveta zažil na domácej pôde fantastický deň, zapísal fantastické víťazstvo a aj vyjadrenia Tota Wolffa pôsobia ako zo starých čias pred rokom 2022.

Mercedes prešiel dlhú cestu, ale konečne to zlomil. Stajňa z Brackley sa opäť stáva postrachom, má rýchlosť a vyhráva preteky. George Russell to dokázal pred týždňom v Rakúsku, ale tam ste sa mohli hádať, že vyhral s prispením veľkého šťastia. V Silverstone si to však Mercedes a Lewis Hamilton poctivo vybojovali na trati.

„V tomto prípade sme to dokázali vďaka nášmu tempu! Boli sme najrýchlejší takmer za každých podmienok – Lando mal lepšiu rýchlosť, keď začalo pršať. V tomto prípade to však bolo zaslúžené. Nikdy sme neprestali veriť, nikdy sme sa neprestali posúvať dopredu. Pred Imolou sme konečne začali odomykať potenciál a teraz si užívame veľký úspech,“ prehlásil šťastný Toto Wolff po pretekoch pre televíziu Sky.

Je to dôležitý úspech aj pre vzťah Lewisa Hamiltona s tímom. Takéto víťazstvo, na tejto trati a po takýchto pretekoch sa určite zapíše hlboko do pamätí všetkých v Brackley. „Lewis je fantastický pretekár a keď zacíti víťazstvo, tak je veľmi silný,“ povedal spokojne Wolff.

Oslavuje nielen Mercedes, ale celá Formula 1, ktorá si v Silverstone urobila parádnu reklamu. Je to skvelá upútavka aj do ďalších bojov. Mercedes totiž rozhodne dokázal, že je späť v hre. Aj keď je titul s vysokou pravdepodobnosťou stratený, toto nemuselo byť ani zďaleka posledné víťazstvo pre monopost W15.

„Pre našu skvelú britskú GP by ste nenapísali lepší príbeh. Bolo to skvelé. V nedávnej minulosti sme zažívali ťažké časy, ale užil som si túto bezchybnú jazdu v premenlivých podmienkach. Na suchej trati sme dlho držali prvé a druhé miesto, takže z pohľadu na výkonnosť to vyzeralo, že sme skutočne späť,“ povedal Wolff.

„Je škoda, že George musel odstúpiť, pretože sme na trati mohli mať aj druhé veľmi silné auto. To je možno jediná vec, ktorou sme ho sklamali. Aj keď sa to Lewisovi v predchádzajúcom období nedarilo poskladať, George bol veľmi rýchly celú sezónu,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia