logo F1online.sk

Alfe Romeo sa úsilie v treťom tréningu vyplatilo

Alfa Romeo – ilustračné
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 11. 2020

Fantastický spôsob ako osláviť 500. veľkú cenu tímu. Po dvojročnom čakaní sa obaja piloti Alfy Romeo dostali do Q3, zdolali pritom aj svojich dodávateľov z Maranella. Významnú úlohu pri tomto úspechu zohral tretí tréning, ktorý v tíme nevypustili a úsilie prinieslo svoje ovocie.

„Ráno sme sa šialene trápili, ale skúsili sme nejaké zmeny a odjazdili pár kôl napriek príšerným podmienkam. Myslím, že v kvalifikácii nám to pomohlo,“ povedal ôsmy najrýchlejší muž soboty Kimi Räikkönen, ktorý si pripísal dokonca aj skalp krajana Valtteriho Bottasa.

Iceman zakončil tretí tréning na šestnástom, jeho tímový kolega Antonio Giovinazzi na trinástom mieste. To pred kvalifikáciou neveštilo nič dobré. Tím však zamakal a obe autá pretlačil do Q3, čo sa naposledy podarilo na Veľkej cene Brazílie 2018, kedy po Interlagose lietali Charles Leclerc a Marcus Ericsson, ktorí sa postavili do štvrtého radu.

„Dnešné ráno bolo naozaj náročné, napriek tomu sme išli na trať a snažili sa niečo zmeniť a naučiť. V Q1 napokon panovali veľmi podobné podmienky,“ hovorí Räikkönen. „Mali sme tak viac sebadôvery, minimálne sme vedeli, aké šmykľavé podmienky panujú na trati. Nebol to práve úžasný pocit, no som si istý, že ostatní na tom boli rovnako. Celkovo sa nám z toho podarilo vyťažiť maximum. Na suchu by sme tak vysoko určite neboli.“

Tímovému kolegovi Antoniovi Giovinazzimu Q3 príliš nevyšla, je z toho tak napokon „len“ desiate miesto. V Alfe Romeo to pritom v závere na prechodných pneumatikách ani neskúšali. Talianovi to však vôbec nevadí.

„Skúsime zajtra zobrať nejaké body. V týchto šialených podmienkach nikdy neviete, čo prinesie prvé kolo. S výsledkom som nateraz spokojný,“ povedal Giovinazzi. „Je to vzrušujúce, keďže tu oslavujeme našu 500. veľkú cenu. Musíme v tom pokračovať a snáď to zajtra budú skvelé preteky so skvelým výsledkom.“

Súvisiace články