logo F1online.sk

Gasly o Imole: Toto vypadnutie ma zabolelo zo všetkých najviac

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2020

Jedným z hrdinov nedeľných pretekov v Imole sa stal Daniil Kvjat. Z jeho výkonu boli niektorí takí nadšení, že začali špekulovať o tom, či si vďaka štvrtému miestu neudrží sedačku v AlphaTauri. Pierre Gasly, ktorý z pretekov vypadol, zostal trochu opomenutý. Mohol totižto skončiť ešte vyššie ako Kvjat. Priznal, že po pretekoch mu preto bolo ťažko.

Novinári po Veľkej cene Emilia Romagna položili Helmutovi Markovi otázku, či si svojím výkonom získal Kvjat dôveru stajne a tá ho za odmenu ponechá v tíme. Športový poradca Red Bullu sa zasmial a odvetil: “Nie. Bol to dobrý výkon, do budúcna mu môže pomôcť si nájsť nejaké miesto, ale naše plány pre rok 2021 to nemení.”

Sedačku má totižto dostať jeden z dvojice Cunoda-Albon, ktorý sa posadí vedľa Pierra Gaslyho. A práve jeho výkony tento rok nemožno priehliadnuť. Veď v Imole mohol získať druhé pódium v sezóne, nebyť technických problémov.

Francúz totižto vypadol z piateho miesta. Jazdil za Danielom Ricciardom, ktorý napokon skončil na pódiu, a ktorého postupne sťahoval. “Je mi ťažko, keď mám na to myslieť. Musím povedať, že zatiaľ to bolo najbolestivejšie vypadnutie, aké som zažil.”

“Samozrejme, že v motoršporte sa dejú aj také veci. Keď vypadnete z prvej desiatky, alebo keď ste mimo bodov, tak vás to vždy bolí, ale dostanete sa cez to. Ak sa to stane v momente, keď ste v prvej päťke a bojujete o tretie miesto na pódiu, tak potrebujete viac času, aby sa tá rana zahojila,” vyznal sa Pierre Gasly.

Gaslyho povzbudil aspoň výkon, ktorý mali oba monoposty AlphaTauri. “Aj som sa tešil na súboj s Danielom. Bol by veľmi pekný, hlavne s tou rýchlosťou, ktorú sme vykazovali po celý víkend.”

Nebyť Gaslyho vypadnutia, mohlo to vyzerať zaujímavejšie aj v šampionáte konštruktérov. Kvjatovi samotnému sa aj napriek tomu podarilo stiahnuť náskok Scuderie v boji o šieste miesto o dva body na aktuálnych štrnásť.

“Matematicky to bude každým víkendom už len náročnejšie, pretože aj oni zbierajú body a z jedných pretekov na druhé sa zlepšujú,” uvedomuje si Gasly. “Žiaľ, v Imole sme prepásli príležitosť získať poriadny balík bodov, ktorý by nás priblížil. Chceme veriť, že môžeme získať dobrý výsledok, dúfame, že to príde ešte pred koncom ročníka a veci začnú vyzerať dobre. Pôjdeme naplno, nech sa stane čokoľvek. Nebude to ľahké, ale dáme do toho všetko.”

Súvisiace články