logo F1online.skF1online.sk

Alonso rokoval s Red Bullom o prestupe: Max chce harmonické prostredie, hovorí Marko

Max Verstappen a Fernando Alonso
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

Fernando Alonso a Red Bull je jedno z ďalších veľkých „keby“ posledných dvoch dekád vo Formule 1. Dnes už tieto strany nijak netaja, že spolu v minulosti rokovali, aj keď zostáva otázne, ako blízko boli k dohode. Jazdca ako Fernando by chcel mať v tíme každý, ale nie každý si tam praje muža s takou povahou.

Aj keď Alonso rezolútne odmieta, že by bol problémovým jedincom alebo nemal zmysel pre tímovú prácu, v minulosti sa už ocitol priamo uprostred interného hašterenia u niektorých z jeho zamestnávateľov. Aj to odrádza potenciálnych záujemcov, najmä tých, ktorí nevyhnutne nepotrebujú najrýchlejšieho dostupného jazdca.

V priebehu ostatných týždňov sa objavilo niekoľko zdrojov, podľa ktorých sa Red Bullu ponúkali Hamilton aj Alonso, ale boli odmietnutí. Na sociálnych sieťach o tom hovoril aj známy novinár Mark Hughes, ale je to pravda? Niečo naznačil aj Helmut Marko osobne.

„Nuž, prebehli nejaké rokovania, ale ako som povedal už predtým, pre Maxa je veľmi dôležité harmonické pracovné prostredie. To by sme s Alonsom v tíme pravdepodobne nedostali,“ vyhlásil Marko pre Formel1.de, na ktorý odkazuje portál Motorsport.com.

Spojenie dvoch veľkých šampiónov tak podľa názoru Red Bullu nie je veľmi reálne. „Nie, myslím si, že pre tím by to bolo veľmi ťažké. Alonso by bol starším majstrom sveta v garáži, Max mladším, a navyše sú od seba vzdialení celé generácie,“ povedal Marko.

„Nemyslím si, že Alonso robí ešport a zasadne za simulátor v lietadle hneď po skončení veľkej ceny. Sú to dve celkom odlišné osobnosti. Keď však ide o otázku, kto je z nich rýchlejší, ani jeden nedokáže odpovedať skromne. Pre tím by bolo veľmi ťažké, keby si vybral túto cestu,“ povedal poradca Red Bullu.

Vôbec prvýkrát sa o spojení Alonsa a Red Bullu hovorilo už koncom sezóny 2008. Fernando sa na rok 2010 dohodol s Ferrari a v roku 2009 sa mu príliš nechcelo zostávať v Renaulte. Špekulovalo sa teda o ročnej zmluve s Red Bullom. Ktovie, ako by dnes vyzeral Španielov životopis, keby sa to podarilo. Špekulácie sa striedavo objavovali aj neskôr, ale ako vieme, nikdy sa nezhmotnili do podpisu zmluvy.

„S Alonsom sme viedli dialóg v úplných začiatkoch Red Bull Racing. Nemyslel si, že sme schopní postaviť auto, ktoré zaútočí na titul. Nakoniec to teda nevyšlo,“ povedal Marko.

Súvisiace články

Diskusia