logo F1online.skF1online.sk

Našiel Andretti Cadillac svojho spasiteľa? Do tímu prichádza Pat Symonds!

Pat Symonds
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Dlho bez práce neostal. Ako v utorok dopoludnia informoval portál Motorsport.com, čoskoro 71-ročný technický riaditeľ Formuly 1 Pat Symonds je na odchode z organizácie. Renomovaný zdroj taktiež špekuloval o jeho ďalšej budúcnosti, keďže podľa dostupných informácií sa mal odobrať na povinnú dovolenku. Toto podozrenie sa o pár hodín neskôr aj naplnilo, keď Andretti Cadillac potvrdil, že Symonds posilní ich technický tím.

Ide o prekvapujúcu novinku. Známy konštruktér sa pripojil k tímu, ktorý nemá ani zďaleka isté miesto vo Formule 1, ale už má svoju prvú veľkú osobnosť (ak teda odrátame Michaela a Maria Andrettiovcov). Americký tím tak získal muža, ktorý pri tvorbe nových pravidiel pre rok 2026 nabral neoceniteľné skúsenosti, ku ktorým treba pridať ďalšie z vyše štyridsaťročného pôsobenia vo Formule 1.

Nové pravidlá pre rok 2026 sú hotové a Symonds sa rozhodol, že je čas posunúť sa ďalej. Napriek blížiacim sa 71. narodeninám sa však na odpočinok nechystá a po uplynutí povinnej dovolenky sa stane výkonným technickým poradcom Andretti Cadillac.

Veľmi by nás zaujímalo, aká dlhá bude jeho povinná dovolenka po odchode z FOM. Aj keď sme sa to nedozvedeli, vieme, že jeho novým pracoviskom bude nedávno otvorená továreň Andretti v britskom Silverstone. Je to ďalšie jednoznačné stanovisko od americkej stajne pri jej snažení o vstup do Formuly 1.

„S radosťou oznamujeme, že britský technický expert na motoršport Pat Symonds sa pripojí k tímu Andretti Cadillac pri našom snažení o vstup do Formuly 1,“ uviedol Andretti Global v krátkom stanovisku na sociálnych sieťach.

„Symonds, ktorý naposledy pôsobil ako technický riaditeľ Formuly 1, sa oficiálne pripojí k tímu na novej základni v Silverstone po skončení plateného voľna vo Formula One Management,“ dodáva vyhlásenie.

Súvisiace články

Diskusia