logo F1online.sk

Green sľubuje pomoc Strollovi: Dostaneme ho do starých koľají

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 11. 2020

Lance Stroll má za sebou náročných šesť týždňov, počas ktorých to schytával z každej strany. Od pódia v Monze sa mu absolútne prestalo dariť, k tomu dostal koronavírus a na jeho psychike sa následky všetkých udalostí naplno prejavili. V tíme mu sľubujú pomoc, podľa technického riaditeľa Andyho Greena, dostanú Kanaďana rýchlo späť do pohody.

Sergio Pérez vynechal podujatia v Británii, čo Strollovi pomohlo dostať sa pred neho v celkovom hodnotení a vybudovať si pekný náskok. Mexičan potom dostal výpoveď v Racing Pointe a zdalo sa, že s jeho sebadôverou to pôjde dolu vodou. Opak je však pravdou. Kým Checo pozbieral od Mugella dokopy 57 bodov, na Strollovom konte svieti okrúhla nula. Pérez tak má pred tímovým kolegom v celkovom hodnotení náskok už 25 bodov.

Tvrdá nehoda v Mugelle, choroba na Nürburgringu a následné priznanie sa k pozitívnemu testu, incident s Landom Norrisom v Portugalsku a v Imole Stroll zrazil v boxoch svojho mechanika. To je pár skutočne náročných víkendov v krátkom slede za sebou.

„V porovnaní s tým, ako na tom bol v Monze a ako je na tom teraz, mu určite chýba sebadôvera. Budeme na tom pracovať a pokúsime sa ho dostať späť do tých správnych koľají,“ povedal technický riaditeľ Racing Pointu Andy Green, ktorého cituje Autosport. „Choroba ho pripravila o pohodu, to je jasné. Vôbec sme to nepredpokladali. Počuli sme, koľko času treba, aby ste sa z toho ochorenia dostali. Myslím, že to nejaký čas potrvá.“

„Potrebuje získať späť svoju sebadôveru a znovu si začať veriť. Dostaneme ho späť tam, kde bol v prvej a druhej tretine sezóny,“ sľúbil Green.

„Dostával rany z každej strany, a to ako po fyzickej, tak psychickej stránke. Tvrdá nehoda v Mugelle narušila jeho sebadôveru a pár pretekov nebol úplne fit.“

Niet preto divu, že po tomto všetkom pôsobí Stroll v rozhovoroch odovzdane a smutne. Inokedy vľúdny a zhovorčivý Lance teraz odpovedá jedným slovom, prípadne holou vetou. To len podčiarkuje skutočnosť, že jeho psychická pohoda je na bode mrazu.

„Dostaneme ho do starých koľají, určite to dokážeme. Máme na to ľudí i prostriedky,“ sľubuje Green. „Myslím, že len potrebuje pomocnú ruku, objatie a povzbudenie.“