logo F1online.sk

Räikkönen: Mali sme ešte zostať vonku, ale došla nám trpezlivosť

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala3. 11. 2020

Kimi Räikkönen s Antoniom Giovinazzim sa v Imole postarali o prvé dvojité body Alfy Romeo v tejto sezóne. Obom sa to podarilo vďaka mamutím stintom, ktoré zajazdili na stredne tvrdej zmesi. Iceman po pretekoch aj trochu ľutoval, že si tej svoj ešte o trochu nepredĺžil.

Antonio Giovinazzi sa vybral do boxov medzi prvými. Už po desiatich kolách nasadil nové mediumky, na ktorých sa mu podarilo dôjsť až do cieľa. Bol z toho rekordný 53-kolový stint, v rámci ktorého ale sedem kôl odjazdil za bezpečnostným vozidlom.

Kimi Räikkönen mal o niečo náročnejšiu úlohu, hoci papierovo na stredne tvrdej zmesi odjazdil “len” 48 kôl. Nasadil ju však už na štarte s plne natankovaným autom a nemal výhodu safety caru.

Práve výjazd bezpečnostného vozidla Räikkönena trochu zamrzel. Do 39. kola spolu so Sebastianom Vettelom okupovali štvrtú a piatu priečku vyčkávajúc na Bernda Mayländera. Vettel následne zamieril do boxov, no Iceman vytrvalo čakal.

Vyčkával až do 48. kola, teda tesne predtým, ako sa strieborný Mercedes objavil na trati. “Tak trochu nám došla trpezlivosť. Mali sme zostať vonku ešte o niečo dlhšie, pretože sme nemali čo stratiť, mohli sme iba získať, ak by sa objavilo bezpečnostné vozidlo. A, samozrejme, ono sa o dve kolá objavilo!” neveriacky krútil hlavou Kimi Räikkönen.

“Neviem, či by sa to postaralo o nejaký rozdiel, ale v každom prípade sme mali obe autá na bodoch. Možno sme nemali šťastie, možno áno. Niektoré autá odstúpili a my sme boli v správny čas na správnom mieste, aby sme na tom zarobili. Takže berieme aj to!” napokon zhodnotil 41-ročný Fín.

Kimi Räikkönen bol fanúšikmi určený za najlepšieho jazdca nedele v Imole. Takýchto uznaní sa v budúcej sezóne môže dočkať ešte niekoľko, keďže sme sa minulý týždeň dozvedeli o oficiálnom potvrdení jeho zmluvy aj pre rok 2021.

Jedným z cieľom Alfy Romeo je pokúsiť sa o body bojovať častejšie. “V poslednom čase tú stratu stierame. Samozrejme, že sa vieme zlepšiť ešte v mnohých oblastiach, ale budeme pokračovať v tvrdej práci, aby sme to zvládli.”

“Bude to závisieť od mnohých vecí. V pretekoch nie sme takí zlí, ale určite nám ešte chýba rýchlosť. Musíme na to poriadne tlačiť. Ničíme pneumatiky, aby sme sa udržali s ostatnými. Veľa drobných vecí momentálne nie je zrovna ideálnych, ale budeme na tom pracovať. V kvalifikáciách musíme končiť vyššie, aby sme mali ľahšie preteky,” doplnil Räikkönen.

Súvisiace články