logo F1online.sk

Räikkönen: Stále ma to baví

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2020

Na potvrdenie Kimiho Räikkönena v Alfe Romeo sme čakali dlhé týždne. Každý štvrtok pred veľkou cenou sme od Icemana počúvali takmer rovnaké odpovede — ešte som sa nerozhodol, uvidíme o pár týždňov. V srdci ale určite vedel, že vo Formule 1 chce pokračovať. Ako v Imole vysvetlil, pretekanie ho stále baví.

“Nie, nemyslím si, že by to bolo niečo ťažké,” zareagoval Kimi Räikkönen na otázku, či rokovania s Alfou Romeo nesprevádzali nejaké ťažkosti, keď sme na finálny verdikt čakali tak dlho. “Niet čo potvrdzovať, kým nie je podpísaná zmluva. V podstate sme ju podpísali včera. Neustále sa ma pýtate na budúcnosť, ale keby sme nič nepodpísali, nezačal by som o tom klamať.”

“Nemyslím si teda, že by to bolo ťažké. Samozrejme, z pohľadu tímu tu ide o viacero vecí, ktoré chcú robiť, a potom čo chcem robiť ja. V živote sú aj iné veci, na ktoré musím tiež prihliadať,” pokračoval dvojnásobný otec. “Mne to nakoniec dávalo zmysel, pre nich tiež. Keď sme o tom začali hovoriť, tak to nebol taký dlhý proces. Prebehlo to pomerne priamočiaro.”

“Keby ma nebavilo jazdenie a pretekanie, tak by som žiadnu zmluvu nepodpísal,” vyhlásil v ďalšom rozhovore Kimi Räikkönen. Fín sa určite veľmi bavil v Portimau, kde v úvodnom kole vyškolil hneď desiatich pilotov.

Na body mu to napokon tesne nestačilo, ten posledný bral Sebastian Vettel. Alfa Romeo si tak v šampionáte nepolepšila a s piatimi bodmi stále drží ôsme miesto. Stačí však jeden šťastný výsledok a predbehnúť ju môže nielen Haas, ale aj Williams.

“Nik z nášho tímu nie je spokojný s tým, ako na to sme. Ale taká je aktuálna situácia. Naším cieľom je sa zlepšiť, ale nemáme žiadnu garanciu. Musíme proste odvádzať lepšiu prácu. Dúfame, že budúci rok budeme o niečo šťastnejší,” zhrnul Räikkönen.

Súvisiace články