logo F1online.sk

V Alfe Romeo ostávajú Räikkönen a Giovinazzi

Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Ladislav Király
Ladislav Király30. 10. 2020

Tím Alfa Romeo Racing ORLEN v piatok ráno potvrdil predĺženie zmlúv s Kimim Räikkönenom a Antoniom Giovinazzim, ktorí tak budú bok po boku pôsobiť aj v roku 2021.

Potom, čo túto informáciu avizovalo viacero zahraničných médií, tak určite nejde o veľké prekvapenie. Fanúšikovia skúseného Icemana ale budú mať veľkú radosť z oficiálneho potvrdenia toho, že ho uvidíme na štartovom rošte aj o rok, hoci určite by si želali, aby sa tak stalo v konkurencieschopnejšom monoposte.

“Alfa Romeo Racing je pre mňa viac ako len tím, je to ako moja druhá rodina,” vyslovil sa Kimi Räikkönen, keď Alfa Romeo do sveta vyslala správu, že jazdecká dvojica sa meniť nebude. “Veľa z týchto tvárí, ktoré som mal okolo seba aj v čase, keď som vo Formule 1 v roku 2001 debutoval, je okolo aj teraz.”

“Tá výnimočná atmosféra tohto tímu mi dodáva extra motiváciu pokračovať aj budúci rok, čo bude moja devätnásta sezóna v tomto športe. Nebol by som tu, keby som projektu tohto tímu neveril, keby som neveril, čo môžeme spoločne dosiahnuť. “

Pôsobenie v tomto tíme Räikkönenovi sedí aj z iného pohľadu: “Tento tím si cení tvrdú prácu viac ako slová, čo perfektne sedí k môjmu štýlu. Na budúci rok sa teším a dúfam, že sa posunieme smerom k čelu štartového poľa.”

V prípade Antonia Giovinazziho sa intenzívnejšie špekulovalo o tom, že by mal byť nahradený. Do tímu sa tlačil Mick Schumacher, ktorý napokon zrejme dostane šancu v Haase. O zvyšné miesta v kokpitoch bude ešte veľká bitka, veď sa v kráľovnej motoršportu chcú ukázať Pérez, Hülkenberg, Mazepin, ale aj juniori z programu Ferrari.

“Alfa Romeo bola v posledných dvoch sezónach mojím domovom vo Formule 1,” hovorí Giovinazzi. “Som spokojný s tým, aký máme vzťah, a že budeme môcť pokračovať o rok dlhšie. Tento tím do mňa vkladá veľkú dôveru, ja robím, čo môžem, aby som im to odplatil tvrdou prácou a odhodlaním.”

“Získali sme dobré výsledky a ja cítim, že som si splnil svoje úlohy pri tom, ako posúvame tento tím vpred. Cesta pred nami je ale stále veľmi dlhá. Spolu toho chceme ešte veľa dosiahnuť. Medzi touto a budúcou sezónou bude v tíme stabilita. Všetko, na čom budeme pracovať odteraz až do konca roka, sa bude počítať aj na ten ďalší. Sme pripravení dať do toho všetko,” bojovne odkázal taliansky pretekár.

Veľkú spokojnosť s výberom vyjadril šéf tímu Frédéric Vasseur. “Som veľmi potešený, že budeme aj v ďalšej sezóne pracovať s Kimim a Antoniom. Kimi je jazdec, ktorého netreba nijako predstavovať. Jeho talent bol evidentný už od roku 2001 a ja, zakaždým, keď ho zbadám v práci, v ňom stále vidím tú vášeň a motiváciu. Môžete si byť istí, že vždy využije sto percent potenciálu, ktorým monopost disponuje. On je skutočný líder pre ľudí vôkol neho.”

“Antonio mal silný záver poslednej sezóny a naň nadviazal aj tento rok. V priebehu sezóny sa zlepšoval. Od trate až po brífingy s inžiniermi mal Antonio kľúčovú rolu v tíme a zaslúžil si novú zmluvu pre rok 2021. Jeho pracovná morálka, zaviazanie sa tímu a nákazlivý entuziazmus sú pre Alfu Romeo veľkým plusom,” doplnil.

Súvisiace články