logo F1online.sk

Potvrdené: Gasly ostáva v AlphaTauri

Pierre Gasly s talianskou trofejou
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király28. 10. 2020

Tím Scuderia AlphaTauri v stredu potvrdil, že predĺžil zmluvu s Pierrom Gaslym. Ten teda ostane v zoskupení sídliacom vo Faenze aj v roku 2021. Meno jeho kolegu zatiaľ nepoznáme.

„Som neskutočne rád, že aj v ďalšej sezóne môžem pokračovať v spolupráci so Scuderiou AlphaTauri,“ uviedol prekvapujúci víťaz tohtoročnej VC Talianska. „Tento ročník prebieha veľmi dobre a zažívame najlepšiu sezónu v našej histórii.“

„Cítim, že sme si tu vytvorili veľmi dobré vzťahy a využili sme všetky príležitosti, ktoré sa nám naskytli – tá najlepšia prišla na VC Talianska. Moje prvé víťazstvo, ktoré sa zrodilo v Monze, bolo vskutku výnimočným okamihom. V histórii tohto tímu bolo len druhým a som na to veľmi hrdý,“ dodal Pierre Gasly.

Gasly v F1 debutoval v roku 2017 ako pretekár Toro Rosso. Od roku 2019 dostal možnosť pôsobiť v Red Bulle, avšak vydržal tam len dvanásť podujatí a vrátil sa do „béčkového“ zoskupenia.

„Dúfam, že v rodine Red Bullu ostane ešte mnoho rokov,“ vyjadril sa šéf tímu Franz Tost. „Odkedy sa k nám v minulom roku vrátil, pravidelne predvádzal mimoriadne dobré výkony. Vybojoval už dve pódiá, najskôr druhé miesto v Brazílii 2019 a potom víťazstvo na našich tohtoročných domácich pretekoch v Taliansku.“

„Mentálne je veľmi silný, vždy je motivovaný a keď si stanoví ciele, spraví všetko pre to, aby ich dosiahol. Z predĺženia spolupráce mám radosť a teším sa na úspešný ročník 2021,“ odkázal Tost.

Favoritom na druhé miesto v tíme je aktuálne pretekár F2 Juki Cunoda, ktorého by do F1 chcela dotlačiť jeho materská Honda. Najskôr však potrebuje získať potrebné superlicenčné body.

Aktuálne v tíme pôsobí Daniil Kvjat a úplne vylúčený nie je ani návrat Alexa Albona. S tým sa však veľmi neráta.

Súvisiace články