logo F1online.sk

Jazdec dňa Pérez: Prepad na posledné miesto a parádna stíhacia jazda

Sergio Pérez
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Sergio Pérez mal v Portimau dobrý štart. Do pretekov vyrážal z piateho miesta, ale po chvíli sa na vonkajšej strane štvrtej zákruty pokúsil predstihnúť Maxa Verstappena a nevyšlo mu to. Prepadol sa na posledné miesto.

Následne však predviedol parádnu stíhaciu jazdu a prepracoval sa na konečnú siedmu priečku, vďaka ktorej získal solídnych šesť bodov. Ukázal, že monopost Racing Pointu má silu a stajni pomohol udržať sa na treťom mieste pred McLarenom a Renaultom.

 „Boli to akciou poriadne nabité preteky, hlavne teda po tom prvom kole,“ skonštatoval Mexičan. „Myslel som si, že som úplne mimo hry, mal som aj defekt a museli sme zájsť do boxov. Ale následne prišiel úžasný prvý stint a celkom dobre sme sa z toho dostali.“

„Chýbali nám informácie o mäkkých pneumatikách. Možno sme mohli spraviť ešte niečo s nastavením, aby sme ich ku koncu pretekov ešte nejako udržali v hre. Oni však už celkom odišli, stratil som v nich teplotu a nedokázal som udržať Gaslyho ani Sainza.“

„Bolo to tesné a nechýbalo veľa,“ pokračoval Sergio Pérez. „Ale keď si uvedomíme, kde sme boli po prvom kole, tak je to aj tak dobrý výsledok.“

V ďalšej časti rozhovoru sa Pérez vrátil k udalosti z prvého kola, teda ku kolízii s Maxom Verstappenom. Úvod bol veľmi divoký, čo potvrdil Carlos Sainz, ktorý sa na niekoľko kôl dostal do vedenia. Podobné nádeje si pritom robil aj Pérez.

„Myslím si, že som mu (Maxovi) tam nechal dosť miesta. Celkovo to však bolo v prvom kole veľmi ťažké, mali sme studené pneumatiky a trochu kropilo. Hlavne Mercedesy mali s mediumkami veľké problémy. Bottas Maxa vytlačil trochu mimo a ja som sa ho potom zvonku pokúšal predbehnúť, ale asi tam na to nebolo dosť miesta,“ dodal Sergio Pérez.

Pérez sa v závere tvrdo bránil pred Pierrom Gaslym a komisári ho napomenuli. Dostal druhé napomenutie v sezóne, pričom po tom treťom by na štarte ďalších pretekov prišiel o desať miest.

Fanúšikovia napokon Sergia Péreza zvolili za Jazdca dňa.