logo F1online.sk

Oficiálne! Veľká cena Portugalska obsadí tretie miesto v kalendári

Portimao, Algarve, Portugalsko
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2021

Po dlhých špekuláciách to predsa len prišlo. Tretie miesto v tohtoročnom kalendári, ktoré bolo doteraz oficiálne neobsadené, bude patriť Veľkej cene Portugalska a okruhu v Portimau. Sezóna tak začne v Bahrajne, potom sa cirkus efjednotky presunie 18. apríla do talianskej Imoly a tretie podujatie sa uskutoční 2. mája v Portugalsku.

Tento nádherný okruh bol súčasťou vlaňajšieho improvizovaného kalendára a ponúkol úchvatné divadlo. Fanúšikom sa táto trať veľmi zapáčila a organizátori sa nechali počuť, že chcú Formulu 1 hostiť aj v ďalších rokoch. To sa napokon podarí, keďže aj tohtoročný kalendár je tak trochu improvizovaný. Veľká cena Austrálie bola presunutá, Čína a Vietnam úplne zrušené. Objavili sa tak dve miesta, jedno obsadila Imola, druhé Portimao.

Rokovania s Portugalskom pravdepodobne pozdržala negatívna pandemická situácia v krajine. Vlani na jeseň tento okruhu privítal až 27 tisíc fanúšikov. Po novom roku sa však počet nakazených v krajine na Pyrenejskom polostrove výrazne zvýšil. Či tribúny otvoria pre divákov aj v tomto roku je zatiaľ otázne.

„S potešením oznamujeme, že po obrovskom minuloročnom úspechu, uvidíme preteky v Portimau aj tento rok,“ vyhlásil šéf Formuly 1 Stefano Domenicali. „Chceme poďakovať promotérom aj portugalskej vláde za ich odhodlanie a tvrdú prácu.“

„Z roku 2021 sme nadšení. Už vlani sme dokázali, že môžeme zorganizovať sedemnásť pretekov, zaručiť ich bezpečnosť a priniesť fanúšikom vzrušujúce preteky v tomto zložitom období. Veríme, že aj v tomto roku v Portimau privítame fanúšikov a s promotérmi na tom momentálne pracujeme.“