logo F1online.sk

Motorsport.com: Tretím podujatím sezóny bude Veľká cena Portugalska

Portimao, Algarve, Portugalsko
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 2. 2021

Renomovaný portál Motorsport.com prišiel s informáciou, ktorá istotne poteší všetkých fanúšikov Formuly 1. Veľká cena Portugalska a prekrásny okruh Portimao sa v roku 2021 vrátia do kalendára. Portugalci obsadia tretie miesto v kalendári, ktoré je zatiaľ neobsadené.

Bahrajn, Imola a Portimao. Tak by mal vo finále vyzerať úvod sezóny a Liberty Media by to mala potvrdiť tento týždeň po plánovanom zasadnutí všetkých tímov. Avizovaný dvojvíkend v Bahrajne sa teda zrejme neuskutoční a napriek katastrofickej pandemickej situácii (spolu so Slovenskom aktuálne najhorší v Európe) dostane Portugalsko zelenú. Práve koronavírus pritom má byť dôvodom, prečo tretie miesto v kalendári Portugalcom ešte stále nepatrí.

Promotéri však s Liberty Media v posledných dňoch intenzívne rokovali a napokon dospeli k vzájomnému porozumeniu. Dobre informované zdroje Motorsportu uviedli, že Portimao obsadí tretie miesto v kalendári, medzi Imolou a Barcelonou a preteky sa uskutočnia 2. mája. Tímy o tom budú oficiálne upovedomené na plánovanom štvrtkovom stretnutí.

Jedným z hlavných problémov sú pre Portugalcov protipandemické nariadenia. Spojené kráľovstvo totiž pri návrate z tejto krajiny ukladá povinnosť absolvovať desaťdňovú karanténu, čo by pre sedmičku tímov sídliacich na ostrovoch predstavovalo komplikáciu. Šéfom sa nepodarilo u úradov vybojovať výnimku, zamestnanci tímov sa teda nebudú môcť presunúť domov, ale pocestujú rovno do Barcelony na ďalšie podujatie sezóny.