logo F1online.sk

V Portugalsku a Španielsku aj s fanúšikmi?

Portimao, Algarve, Portugalsko
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király30. 3. 2021

Veľkú cenu Bahrajnu navštívilo približne 4 500 fanúšikov a v podobnom duchu by sme vraj mohli pokračovať aj v blízkej budúcnosti. V Imole síce ľudí na tribúnach neuvidíme, ale potom v Portimau a v Barcelone by to vraj mohlo byť reálne.

Stránka RaceFans informuje o tom, že na okruhu Autodromo do Algarve, kde sa uskutoční Veľká cena Portugalska, by diváci mali byť prítomní podobne, ako v minulom roku. Vraj sa robí všetko pre to, aby bolo možné realizovať rýchle testovanie.

Okruh Circuit de Catalunya plánuje postupovať podobne a promotéri Veľkej ceny Španielska veria, že im pomôže aj vláda. Ak tá prikývne a dá súhlas, fanúšikovia budú môcť prísť na tribúny. V tejto chvíli však nevieme, v akom počte.

Organizátori Veľkej ceny Azerbajdžanu už potvrdili, že ich podujatie bude pre fanúšikov neprístupné. V tomto prípade je pozitívom aspoň skutočnosť, že preteky sa podarí realizovať a 6. júna sa v Baku bude jazdiť, čo pri mestských okruhoch vôbec nie je samozrejmé.

Vráťme sa ešte k VC Bahrajnu, na ktorú po minulé roky chodilo okolo 30 000 ľudí. Tentoraz ich bolo omnoho menej, avšak na tribúny mohli prísť len zaočkovaní ľudia, prípadne tí, ktorí COVID-19 práve prekonali. Navyše museli mať aspoň 18 rokov.

„V minulom roku sme tu chceli mať fanúšikov, ale vláda povedala, aby sme to otvorili len pre ľudí z prvej línie. Títo naši hrdinovia však v tom čase mali veľa práce,“ uviedol Šejk Salman bin Isa Al Chalífa, ktorého slová cituje RaceFans. „Tentoraz nám povedali, že by sme mali pustiť zaočkovaných alebo zotavených pacientov, ale len obyvateľov Bahrajnu.“

„Bolo to teda len limitované množstvo ľudí. Celý potenciálny trh sa zmenšil na veľmi malé číslo, teda na zaočkovaných a zotavených. Plus museli mať aspoň 18 rokov,“ dodal šejk, ktorý bol preto s počtom 4 500 návštevníkov spokojný.