logo F1online.sk

Leclerc netuší, odkiaľ mal odrazu také tempo

Charles Leclerc
© Facebook/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 10. 2020

Z tímov stredu poľa si v Portugalsku najlepšie počínalo Ferrari, ktoré sa vracia domov so ziskom trinástich bodov. Od počiatku víkendu sa situácia pre Scuderiu vyvíjala priaznivo. Odvážny ťah so stredne tvrdou zmesou v kvalifikácii sa takisto vyplatil, teda aspoň v prípade Charlesa Leclerca. Monačan predviedol ďalší pekný výkon a zapísal dôležité body.

Po stratách v Španielsku, Belgicku a Taliansku sa Leclerc postupne posúva poradím nahor. Cenné štvrté miesto z Portugalska znamená, že sa dostal v celkovom hodnotení na piate miesto, tesne za Daniela Ricciarda. Ferrari síce má od posunu v pohári konštruktérov stále ďaleko, dôležitejšie však je, že ukazuje výkonnostný progres.

Leclerc sa na štarte prepadol o štyri miesta, no dokázal sa však pomerne rýchlo prebojovať späť a dokonca pomaličky sťahovať Maxa Verstappena na mäkkej sade pneumatík.

„Som veľmi šťastný, nie preto, že som nedostal kolo (piaty Gasly ho dostal, pozn. red.), ale hlavne kvôli nášmu pretekovému tempu, ktoré bolo veľmi pozitívne,“ povedal po pretekoch spokojný Leclerc. „Masívne som sa trápili na štarte, čo ma stálo celkom dosť času, ale potom sa mi podarilo celkom slušne dotiahnuť. Celkovo som spokojný s našou výkonnosťou dnes.“

Charles dostal od novinára otázku, kde vlastne Ferrari našlo také tempo. Stačí si spomenúť na Veľkú cenu Eifelu, kde bola Leclercova preteková rýchlosť priam strašidelná, najmä v úvode pretekov. Monačan však po tejto otázke len zmätene pokrčil plecami.

„Netuším,“ povedal. „Boli to veľmi ťažké preteky. V úvodnej fáze som musel byť veľmi trpezlivý, pretože ma súperi predbiehali z každej strany. Následne som však kolo za kolom cítil, že to prichádza. V aute som sa cítil celkom dobre, aj keď to bolo zložité. Mal som tam niekoľko momentov, kedy som si myslel, že havarujem. Štvrté miesto je však na cestu domov skvelé.“

Súvisiace články