logo F1online.skF1online.sk

Predsezónne testy 2024: Kde ich možno sledovať a kto bude jazdiť?

Sachír, Bahrajn
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala20. 2. 2024

Formula 1 sa konečne prebúdza zo zimného spánku a posledným budíčkom pre ňu budú predsezónne testy. Tak ako vlani, aj tentoraz sa uskutočnia na bahrajnskom okruhu Sachír, nuž a nemení sa ani ich dĺžka. Opäť potrvajú len tri dni, a síce od stredy do piatku (21. až 23. februára).

A aj keď stajne majú k dispozícii tri dni, jazdci si budú musieť vystačiť len s polovicou tohto priestoru. Každý tím má totiž povolené nasadiť do testov len jeden monopost, v ktorom sa bude jazdecká dvojica striedať.

Ako si čas rozdelia, to je už na zvážení samotných tímov. Viacero stajní sa však rozhodlo podeliť služby v rámci jedného dňa na doobednú a poobednú. Keďže ranné a popoludňajšie jazdy sú oddelené hodinovou obedňajšou prestávkou, je to ideálny priestor na prestriedanie pilotov, výmenu sedadiel a nastavení.

  • Ranné jazdy: Od 08:00 do 12:00
  • Prestávka: Od 12:00 do 13:00
  • Popoludňajšie jazdy: Od 13:00 do 17:00

Kto bude jazdiť?

Zloženie jazdcov sa od minulej sezóny nezmenilo, a tak v priebehu najbližších troch dní nám budú všetky mená veľmi dobre známe. Kedy ich teda uvidíme na trati?

V nasledujúcej tabuľke uvádzame rozpis jázd pre jednotlivé tímy a jednotlivé dni. Ak sú v rámci jedného dňa uvedené dve mená, znamená to, že prvý jazdec bude na trati pred obedom, jeho tímový kolega sa zas oblečie do pretekárskej kombinézy a naskočí do kokpitu po obedňajšej pauze.

Tabuľku budeme priebežne aktualizovať, keď nám tímy poskytnú chýbajúce informácie.

Tím Streda Štvrtok Piatok
Red Bull Verstappen Pérez/Verstappen Pérez
Mercedes Russell Hamilton Hamilton/Russell
Ferrari Leclerc/Sainz Leclerc/Sainz
McLaren Piastri/Norris Piastri/Norris Norris/Piastri
Aston Martin Alonso/Stroll Alonso/Stroll Stroll/Alonso
Alpine Ocon/Gasly Gasly/Ocon Ocon/Gasly
Williams Albon/Sargeant Sargeant Albon
RB Cunoda/Ricciardo Cunoda/Ricciardo Ricciardo/Cunoda
Stake Bottas/Čou Čou/Bottas Bottas/Čou
Haas Magnussen/
Hülkenberg
Hülkenberg/
Magnussen
Magnussen/
Hülkenberg

Aby sme v priebehu najbližších dní mohli analyzovať výkon jednotlivých áut, máme pre vás ešte jednu grafiku. Pirelli nám tento rok pripravilo prehľad pneumatikových sád, ktoré si tímy nominovali na predsezónne testy.

Už teraz teda vieme povedať, že McLaren a Alpine nebudú jazdiť s pneumatikami C4 a C5, ktoré sú z pätice dostupných zmesí najmäkšie. Pri hodnotení konečných výsledkov predsezónnych testov to bude dôležité zohľadniť.

Prehľad vybraných pneumatikových sád

Ako sledovať predsezónne testy?

V priebehu nasledujúcich troch dní budeme už tradične všetko dôležité mapovať aj v LIVE prenose na našom webe.

Okrem toho sa nezabudnite naladiť na sociálne siete Števa Eiseleho, ktorý vycestoval do Bahrajnu a priamo z prvej ruky vám prinesie informácie z trate i zákulisia.

A ak máte voľno, prípadne popri práci dostatok času aj na sledovanie priameho prenosu, tak vedzte, že jazdy budú vysielané naživo aj na F1 TV s komentárom britskej Sky Sports F1.

Súvisiace články

Diskusia