logo F1online.sk

Horner si praje, aby sa jeho vyšetrovanie uzavrelo čo najskôr

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2024

Titul najrýchlejšieho auta predsezónnych testov si nepochybne odniesol Red Bull RB20 a titul najnenápadnejšieho muža testov rozhodne patrí Christianovi Hornerovi. Ten sa v posledných troch rokoch rád ukazoval, poskytoval rozhovory a užíval si nemalú pozornosť, ale v správach z Bahrajnu sa objavoval takmer len na špionážnych fotografiách.

Čakali sme novinky ohľadne vyšetrovania šéfa Red Bullu, na ktorého sa v Bahrajne mala zosypať všetka pozornosť. Nuž, nestalo sa. Horner má o celej veci zakázané hovoriť a zvládol to na jednotku. Prakticky nič nové sme sa nedozvedeli a nezostáva nám iné, len počkať na závery nezávislého vyšetrovania, ktoré by podľa niektorých zdrojov mali byť známe ešte pred prvými pretekmi sezóny.

„Je mi to naozaj ľúto, ale nemôžem sa vyjadriť k procesu ani časovému rámcu,“ povedal ospravedlňujúco Horner novinárom v Bahrajne. „Myslím si, že každý by chcel poznať záver čo najskôr, ale o tomto procese naozaj nemôžem hovoriť.“

To je v podstate všetko, čo povedal šéf Red Bullu oficiálnou cestou. Vyjadrovať sa tak mohli len ostatní, ktorý nemajú s predmetným vyšetrovaním nič spoločné. Nezabudli však svetu a Formule 1 pripomenúť, že v hre je dobré meno všetkých, nielen Red Bullu.

„Obvinenia sú mimoriadne závažné,“ povedal generálny riaditeľ McLarenu Zak Brown. „McLaren si kladie za povinnosť, že všetci muži a ženy, ktorí pre nás pracujú, musia dodržiavať tie najvyššie štandardy rozmanitosti, rovnosti a inklúzie, ktoré sú pre nás, našich partnerov a všetkých vo Formule 1 mimoriadne dôležité.“

„Zdá sa, že spoločnosť Red Bull začala vyšetrovanie. My predpokladáme a zároveň dúfame, že sa bude postupovať veľmi transparentným spôsobom, ako to povedala aj FIA a Formula 1. Musia to riešiť rýchlo, pretože si nemyslím, že práve takéto titulky F1 v tomto čase chce alebo potrebuje,“ uviedol Brown.

Súvisiace články