logo F1online.sk

Red Bull chce súperov rozdrviť na prach, hovorí Ricciardo

Christian Horner a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 2. 2024

Red Bull pokračuje v naháňačke za víťazstvami. Podľa Daniela Ricciarda je však jeho nový monopost RB20 dôkazom toho, že nechce vyhrávať len tak. Vyžíva sa v tom, keď so svojou konkurenciou doslova vytrie podlahu.

Zdá sa, že sa mu to opäť môže podariť. Aj keď červení býci odvážne predstavili nový koncept monopostu, nemali s ním prakticky žiadne problémy. Mercedes teraz odhaduje, že Red Bull má sekundový náskok pred zvyškom poľa. Táto hodnota je určite prehnaná a reálnejší bude odhad Williamsu, podľa ktorého najbližší prenasledovatelia strácajú “len” päť desatín.

Daniel Ricciardo je v Red Bulle varený-pečený, no o vývojových tajomstvách v Milton Keynes toho veľa nevedel. Motorsport.com sa ho preto spýtal, či ho prekvapil vzhľad monopostu RB20.

“Smejem sa, pretože som prekvapený, ale na druhej strane prekvapený nie som,” odpovedal Daniel Ricciardo a vzápätí svoje slová vysvetlil. “Ich tím funguje najlepšie, keď vyhráva. Mám z nich pocit, že keď vyhrávajú, tak chcú svojich súperov totálne rozdrviť na prach.”

“Nie je to tak, že dobre, teraz vyhrávame, poďme na dovolenku. Skôr si hovoria: Poďme ešte viac zabrať!” opisuje pracovnú morálku v Milton Keynes. “Tak vstúpili aj do tohto roka. Po najdominantnejšej sezóne predstavili auto, pri ktorom som si aj ja povedal: Páni!”

“Zdá sami, že priniesli najviac vylepšení zo všetkých, takže už to samo o sebe niečo hovorí,” vyzdvihol družinu Adriana Neweyho Ricciardo. “Svojím spôsobom ich musíte obdivovať. Viem, že fanúšikovia doma na gaučoch si povedia, ale nie, kiežby niekto Red Bullu podkúril. Ich prístup však musíte obdivovať.”

Red Bullu sa vlani takmer podarilo vyhrať všetky preteky sezóny. Ak sa podobná situácia zopakuje či nebodaj im tento husársky kúsok vyjde, pre atraktivitu Formuly 1 to nebude veľmi dobrá správa.

“Zdá sa to byť takmer nemožné,” nevidí to veľmi ružovo Ricciardo. “Pretože máme tak veľa pretekov, ktoré môžu byť aj mokré. Som si istý, že budú mať víťazné auto, ale ešte je skoro tvrdiť, že táto sezóna bude rovnako dominantná.”

“Budú vyhrávať preteky, to určite, ale nezachádzal by som vo vyjadreniach tak ďaleko, že budú neporaziteľní. Formula 1 je príliš nepredvídateľná, aby ste zostali nezdolaní. Bude sa im veľmi dobre dariť, ale ešte je priskoro, aby si bol niekto sebou taký istý,” doplnil.

Súvisiace články