logo F1online.sk

Norris neľutuje, že si nechal ujsť príležitosť na potenciálny prestup do Mercedesu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2024

Tri veľké oznámenia v krátkom slede za sebou. Najprv podpísali nové zmluvy Charles Leclerc a Lando Norris, potom nasledovala prestupová bomba Lewisa Hamiltona. Krátko po oznámení podpisu zmluvy Lewisa Hamiltona s Ferrari sa Toto Wolff nechal počuť, že predtým podpísali nové kontrakty aj dvaja jazdci, ktorých by určite zvážili ako potenciálnych nástupcov sedemnásobného šampióna.

Je možné, že sa Lando Norris trochu uponáhľal? Predsa len oznámenie podpisu nového kontraktu prišlo 23 mesiacov pred vypršaním toho starého. Nikdy neviete, čo sa môže stať a preto je niekedy lepšie si počkať, zvlášť keď ste na prestupovom trhu žiadaným artiklom. Je pritom nemálo pravdepodobné, že Lando by bol prvou voľbou Mercedesu.

Oznámenie prišlo len týždeň pred tým Lewisa Hamiltona. Portál Motorsport.com informuje, že Norris podpísal kontrakt oveľa skôr a v januári to bolo len oznámené. Sám však hovorí, že aj keby o všetkom vedel, nič by to nezmenilo. „Nie, ja som veľmi spokojný. Mohol som počkať, pretože to bola moja voľba,“ vyhlásil Norris.

„Vedel som, že potenciálne príležitosti prichádzali mojím smerom. Viem tiež, aké príležitosti som mal v minulosti, aké príležitosti som mal vlani a pred touto sezónou, čo sa mohlo stať alebo čo sa stane v nasledujúcich rokoch. Takže nie, ja nič neľutujem,“ povedal Norris jednoznačne.

Stále tak platí oficiálne stanovisko britského pretekára a jeho tímu. Renesancia McLarenu v minulej sezóne, investície do infraštruktúry, maximálne využitie zdrojov, nový šéf Andrea Stella a príchody posíl na technické oddelenie ako David Sanchez a Rob Marshall, hrali kľúčovú rolu pri konečnom rozhodnutí.

„Dôverujem svojmu tímu a viem, čo sme dokázali a čo ešte môžeme dokázať v budúcnosti. Som veľmi spokojný s tým, kde som,“ povedal Norris. „Samozrejme, mohol by som byť spokojnejší, keby sme dosiahli viac cieľov, ktoré chceme dosiahnuť. Hlavné však je, že si užívam čas strávený s chlapcami. Pre môj život je to veľmi dôležité – chcem si užívať tam, kde som.“

„Snažíme sa zlepšovať ako tím, všetkých poznám a všetkých tlačím dopredu. Každý je schopný splniť cieľ a stať sa top tímom vo Formule 1. Takže áno, ja som spokojný,“ zopakoval Norris.