logo F1online.skF1online.sk

10 talianskych fráz, ktoré by sa mal Lewis Hamilton naučiť pred príchodom do Ferrari

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 2. 2024

Ak by ste sa vrátili v čase o pár dní do minulosti a niekomu by ste povedali, že prvý februárový deň prinesie aj spečatenie prestupu Lewisa Hamiltona z Mercedesu do Ferrari, azda by vám rovno podal dräger. Taká je však realita a treba sa na ňu pripraviť.

Britovi hejteri budú musieť prezliecť kabáty, Ferraristi nakúpia nový merch, Lewis Hamilton azda siahne aj po anglicko-talianskom prekladovom slovníku a zavolá svoju kamarátovi Sebastianovi Vettelovi, aby mu pomohol s výukou taliančiny.

My sme sa rozhodli to Luigimu trochu uľahčiť. Máme preňho desať tipov na talianske frázy, ktoré sa môže začať učiť. Už o rok ich bude istotne potrebovať!

1. Bono, my tires are gone!

Túto frázu Ferraristi doposiaľ nenávideli, ale onedlho ju budú milovať! Už dlhé roky sú totiž povzdychy nad zdevastovanými gumami predzvesťou blížiacich sa fialových sektorov a najrýchlejších kôl.

2. Lewis it’s hammertime!

Jedna z najslávnejších hlášok Lewisa Hamiltona, resp. jeho inžiniera, resp. M.C. Hammera nesmie chýbať ani v červenom prevedení.

3. Get in there Lewis!

Zisk pole position, odvážny predbiehací manéver či pretekové víťazstvo už tradične sprevádza zvolanie jeho inžiniera. Entra, Luigi!

4. We have the best fans!

Sorry, mercedesáci, ale certifikovane najlepších™ fanúšikov bude mať od roku 2025 Ferrari!

5. I am so grateful.

Lewis sa pri rozhovoroch s novinármi nezabúda poďakovať všetkým zamestnancom na okruhu, ale aj v továrni. Tento milý zvyk si určite prenesie aj do Ferrari.

6. This strategy is shit!

Carlos Sainz je pomaly na odchode. V kuloároch sa preto šepká, že Ferrari v tejto sezóne strategicky vždy uprednostní Charlesa Leclerca. To, samozrejme, znamená, že Carlosovi Sainzovi sa podarí vyhrať hneď niekoľko veľkých cien…

Bude musieť Lewis po príchode do Maranella opäť navštíviť aj turecké kliniky?

7. Blessed!

Tu netreba nič dodávať.

8. Thank you guys! A thousand thanks! Great work! Great car! Oh god!

Vďaka, chlapci! Veľká vďaka! Skvelá práca, auto je skvelé! Páni moji! Koľkokrát budeme počuť takéto radostné výkriky?

9. We’re checking. We are considering plan T.

Okrem talianskych fráz sa Lewisovi zíde aj niekoľko písmen abecedy. Verme, že stratégovia si vystačia s latinskou a nesiahnu aj po gréckej.

10. Is this pizza vegan?

Lewis Hamilton je jedným z najväčších zástancov a propagátorov vegánskeho životného štýlu vo svete motoršportu. Novým móresom sa tak budú musieť priučiť kuchári v regióne Emilia, z ktorých si ich talianski kolegovia uťahujú, že do všetkého pchajú bravčovinu alebo aspoň bravčovú masť.

BONUS: Slová talianskej hymny

Keď sa Sebastian Vettel lúčil s Red Bullom, fanúšikovia Ferrari ho nevítali zrovna s otvorenou náručou. Niet sa čomu čudovať; v sezóne 2013 vyhral takmer všetko, čo sa dalo, a tak si aj v Monze vypočul hlasný piskot talianskych tifosi.

Hoci mnohí priaznivci červených kombinéz teraz Lewisa Hamiltona nemôžu ani vystáť, môžeme očakávať, že ak Scuderiu potiahne na najvyššie stupienky, tak bude jedným z najoslavovanejších jazdcov v histórii F1.

Preto by sa mal naučiť aj text talianskej hymny, aby ju mohol odspievať popri tej britskej… A možno práve v Monze! Len si to predstavte!

Súvisiace články

Diskusia