logo F1online.sk

Formula 1 sa v Česku a na Slovensku bude vysielať na novej stanici Nova Sport 5

Po štarte VC Talianska 2023
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 1. 2024

Keď skupina Nova s veľkou pompou oznámila, že kúpila televízne práva na Formulu 1 a následne došlo aj k potvrdeniu „prestupu“ našej obľúbenej komentátorskej dvojice Števo Eisele – Josef Král, zostávala poslednou veľkou otázkou, na ktorej zo širokého počtu staníc Nova Sport sa bude vysielať. Dnes už poznáme odpoveď.

Ak ste si priali, aby sa Formula 1 objavila na stanici Nova Sport 1 alebo Nova Sport 2, pretože tieto máte predplatené v balíku u svojho poskytovateľa, budete sklamaní. Nova oznámila, že 29. februára spúšťa úplne nové športové stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Na prvej menovanej sa bude vysielať Formula 1.

Ak teda chcete sledovať najvyššiu motoristickú triedu u nás a s komentárom Števa a Pepu, potrebujete si svoj balík rozšíriť alebo predplatiť iný. Samozrejme, nie je to vaša jediná možnosť. Stále si môžete predplatiť napríklad službu F1 TV alebo sledovať priame prenosy na rakúskych, nemeckých, maďarských či britských kanáloch.

„Fanúšikovia motoristického športu si budú môcť na nových prémiových staniciach vychutnať pravidelné exkluzívne priame prenosy z F1 na Nova Sport 5 a MotoGP na Nova Sport 6, ktoré doplnia preteky WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybrané futbalové zápasy z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga a Serie A,“ uvádza sa v tlačovej správe televízie.

Vedúci športu pre TV kanály a VOD TV Dušan Mendel povedal: „Neustále sa snažíme posúvať komfort domácich športových fanúšikov a ako skupina Nova im chceme ponúknuť čo najlepší obsah – v prípade Formuly 1 sa nám to podarilo. Som nadšený, že sa vracia domov na Novu.“

„Obohacujeme však aj ponuku na našich existujúcich kanáloch Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Okrem najpopulárnejších zámorských súťaží NHL a NBA sa diváci môžu od sezóny 2024/2025 tešiť aj na priame prenosy z NFL, Národnej futbalovej ligy, najvyššej profesionálnej futbalovej ligy v USA. Zároveň posilňujeme ponuku bojových umení s organizáciou KSW, v ktorej sa predstaví viacero českých a slovenských zápasníkov. V neposlednom rade sa nám podarilo získať aj práva na vybrané medzinárodné ženské futbalové zápasy,“ uviedol Mendel.

„Zážitok zo sledovania priameho športového prenosu je neopakovateľný a bude to platiť aj v budúcnosti. Som preto veľmi rád, že môžem oznámiť rozšírenie našej ponuky o dva prémiové športové kanály plné atraktívneho obsahu. Verím, že to fanúšikovia ocenia,” dodáva Daniel Grunt, generálny riaditeľ TV Nova.

Nova Sport 5 bude v ponuke distribútorov O2 Czech Republic a Skylink, Nova Sport 6 bude dostupná na O2 Czech Republic. Skupina Nova okrem toho potvrdila, že v súčasnosti prebiehajú rokovania s ďalšími distribútormi.