logo F1online.sk

Také niečo v našich končinách nemá obdobu. Nova Sport predstavila plány na sezónu 2024

EisKing v Bratislave: Števo Eisele, Pepa Král a Nova Sport
© Matúš Zeťák
Milan Kubala
Milan Kubala15. 2. 2024

Sezóna Formuly 1 sa nezadržateľne blíži a fanúšikovia F1 sa už nemôžu dočkať toho, kedy to vypukne. Slovenskí a českí diváci však majú o jeden dôvod na radosť viac. Priame prenosy na Nova Sport 5 budú obohatené o exkluzívny materiál priamo z dejiska veľkých cien. Inovácií je však viac.

O novinkách pre ročník 2024 informovala Nova Sport na štvrtkovej tlačovej konferencii, na ktorej bol predstavený aj kompletný komentátorský tím. Spoza mikrofónov nás budú veľkými cenami sprevádzať Števo Eisele, Josef Král, Pavel Fabry, a čerstvou posilou bude Jitka Poláková, ktorá sedem rokov pracovala v automobilke Ferrari.

Priamo v dejisku pretekov

Generálny riaditeľ skupiny CME Didier Stoessel prezradil, že sa môžeme tešiť aj na vysielanie priamo z dejiska veľkých cien, čo slovenskí a českí diváci ešte nezažili.

“Formulu 1 kedysi komentovali dvaja muži zamknutí v miestnosti niekde v Prahe, a preteky F1 komentovali sledujúc obrazovky pred sebou. My to tak nebudeme robiť,” uviedol Didier Stoessel, generálny riaditeľ skupiny CME. “Na piatich veľkých cenách budeme mať tím ôsmich až desiatich športových novinárov a kameramanov. My budeme chodiť na veľké ceny.”

V Monaku, Las Vegas, Rakúsku, Maďarsku a na pretekoch v Azerbajdžane tak bude mať Nova Sport priame zastúpenie. “Na týchto piatich veľkých cenách bude celý priamy prenos vyrábaný v dejisku. Naši reportéri sa budú prechádzať po štartovom rošte, spovedať jazdcov, rozprávať sa s inžiniermi, ukazovať vám garáže, prácu mechanikov. Budú priamo tam a komentovať novinky, ukazovať vám ich a robiť rozhovory napríklad s Lewisom Hamiltonom alebo Charlesom Leclercom, aby získali ich reakcie cestou na štartový rošt.”

Okrem toho Nova Sport vyberie ďalších päť pretekov, na ktoré vycestuje jeden komentátor spolu s kameramanom. Diváci Nova Sportu tak budú mať exkluzívny obsah z minimálne desiatich veľkých cien.

Zmena čaká aj štúdio

Od novej sezóny budú priame prenosy komentované v novom zložení. “Je to novinka navonok netradičná, ale vo svete už celkom preverená. Budeme komentovať v trojici,” oznámil Števo Eisele, ktorého v komentátorskej kabíne doplnia Pepa Král a Pavel Fabry. “To je ďalšia vec, na ktorú sa veľmi teším, pretože tá chémia, odbornosť, vtip a emócie sú dôvod, prečo si zapíname Formulu 1.”

Reakcie komentátorov budeme môcť sledovať naživo prostredníctvom živého prenosu. Čerešničkou na torte je fakt, že dvadsať fanúšikov bude všetko vidieť na vlastné oči; budú totiž súčasťou predpretekového aj popretekového štúdia.

“Budeme mať štúdio pred pretekmi, čo je vlastne už tradícia, ale štúdio bude aj po pretekoch,” prezradil Pepa Král. “Pred pretekmi cítite adrenalín, potom sa odjazdí veľká cena, počas ktorej sa stane nejaká veľká nehoda, no a teraz čo? Kto mal pravdu? Obrovské plus je, že si to teraz môžeme rozobrať.”

Kompletný servis aj s juniorskými sériami

Nova Sport bude vysielať všetky priame prenosy nielen z Formuly 1, ale aj z juniorských kategórií F2 s Romanom Staněkom, F3, ženskej F1 Academy a Porsche Super Cup.

“Pozitívna správa je, že budeme vysielať úplne všetko,” ujal sa slova Pavel Fabry. “Veľké ceny nie sú len o Formule 1, ale aj o Formule 2, Formule 3, tento rok aj o veľmi zaujímavej F1 Academy s podporou tímov F1 a mimochodom aj Porsche Super Cup. Rozhodli sme sa, že keď vám máme priniesť kompletný servis, tak bude naozaj kompletný: tréningy, kvalifikácie, preteky, všetky sprievodné série.”

Vysielanie začína 29. februára

Štart vysielania novej stanice Nova Sport 5 je naplánovaný na štvrtok 29. februára. Už prvé tréningy F1, F2 a F3 tak budeme môcť sledovať v priamom prenose.

Ešte pred tým nás čakajú predsezónne testy v Bahrajne, z ktorých nám Števo Eisele takisto prinesie exkluzívny materiál.

Tešíme sa!

O dostupnosti staníc Nova Sport 5 a Nova Sport 6 sa informujte u svojho televízneho operátora.