logo F1online.sk

Je to tam! Števo Eisele a Pepa Král budú komentovať F1 aj na staniciach Nova Sport

EisKing v Ostrave
© Lukáš Wagneter
Milan Kubala
Milan Kubala17. 12. 2023

Slovenskí a českí fanúšikovia Formuly 1 ani od nového roka neprídu o obľúbenú komentátorskú dvojicu. Spolu s priamymi prenosmi F1 sa na kanály Nova Sport sťahujú aj Števo Eisele a Pepa Král.

Ak ste v nedeľu zavítali do Bratislavy na EisKing Tour s Mikom Häkkinenom, tak ste sa o veľkej novine dozvedeli ako prví. Keď sa nám Števo s Pepom “priznali” k tomu, že šou sa ani zďaleka nekončí a v nasledujúcej sezóne budú pokračovať na staniciach Nova Sport, celú NTC arénu ohlušili ovácie viac ako 3200 formulových fanatikov. Môžeme povedať, že fanúšikovia F1 dostali prvý vianočný darček v týždňovom predstihu.

“Červené svetlá zhasnú aj dvanástu sezónu po sebe! Som šťastný, že vás na Nova Sport budeme spolu s Pepom Králom a celým tímom osobností sprevádzať kráľovnou motoršportu. Nezáleží na tom, komu fandíte, pretože F1 je naša spoločná srdcová záležitosť, ktorá spája celú československú formulovú rodinu. Už teraz sa nevieme dočkať novej sezóny a hlavne všetkých prekvapení, ktoré chystáme pre fanúšikov,” povedal Števo Eisele pri príležitosti oznámenia spolupráce s Nova Sport.

Števov dlhoročný parťák Pepa Král nadviazal: “Mám obrovskú radosť a už teraz sa neviem dočkať nového ročníka 2024 na Nova Sport. Formula 1 ide ďalej a my s ňou! Takže si to poďme všetci spoločne užiť. Z pohľadu pravidiel máme pred sebou skvelú budúcnosť, pri ktorej rozhodne nesmiete chýbať. Tešíme sa na spoločné sledovanie.”

Keď sme sa na jeseň dozvedeli o tom, že priame prenosy získala Nova Sport, o komentátoroch ešte nebolo rozhodnuté. Ako priznal samotný šéf športu TV Nova Dušan Mendel, o komentátorské pozície bol obrovský záujem a niet sa čomu čudovať. Boli to však predovšetkým Števo a Pepa, kto sa výrazne podieľal na tom, že Formula 1 je v našich končinách taká obľúbená.

“Vypočuli sme silné volanie odbornej verejnosti a fanúšikov F1 a dohodli sme sa so Števom a Josefom. Kandidátov na túto exponovanú pozíciu bolo veľa, ale zvíťazila mimoriadna kvalita a profesionálny prístup oboch komentátorov, ktorí žijú Formulou 1 ako málokto,” uviedol na margo nových prírastkov v tíme komentátorov šéf športu TV Nova Dušan Mendel.

Nova Sport zatiaľ neinformovala o tom, na ktorých kanáloch zo svojej športovej štvorky bude vysielať priame prenosy. Ubezpečuje, že viac informácií nám poskytne na tlačovej konferencii 15. februára.