logo F1online.sk

Vasseur o jazdeckej zostave: Dozviete sa čoskoro

Antonio Giovinazzi a Frédéric Vasseur
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2020

Veľká cena Portugalska zdá sa prinesie len malý posun v dianí na jazdeckom trhu. Okrem oznámenia Haasu, ktorý potvrdil, že nebude pokračovať so súčasnou jazdeckou dvojicou, sme sa žiadne nové informácie nedozvedeli. Aj v Alfe Romeo zostáva situácia otvorená, Frédéric Vasseur i Ferrari si zrejme najprv počkajú na skončenie sezóny F2.

Je pochopiteľné, keď sú šéfovia tímov ako Red Bull, Haas alebo Alfa Romeo (alebo aj Williams) bombardovaní otázkami o budúcom jazdeckom zložení. Neminulo to ani Frédérica Vasseura, ktorý tento týždeň viac svetla do tmy prestupových špekulácií nepriniesol. Pracovať môžeme len s informáciou starou niekoľko týždňov, a síce, že pre Alfu je voľbou číslo jedna Kimi Räikkönen, ktorý ešte o svojej budúcnosti nerozhodol. Osud druhej sedačky by mal byť v rukách Ferrari, ktoré si zrejme vyberie jedného z kvarteta Giovinazzi – Schumacher – Ilott – Švarcman.

„Ak odo mňa teraz neočakávate konkrétnu odpoveď, tak máte pravdu, žiadnu nedostanete,“ povedal Vasseur novinárom v Portugalsku. „Nič nie je čierno-biele, potrebujeme zistiť, čo prinesú nasledujúce preteky, ako sa vyvinie situácia okolo jazdcov v F2 a podobne.“

„Pre nasledujúcu sezónu nemáme uzavretý žiadny kontrakt a budúce jazdecké zloženie sa dozviete čoskoro.“

Veľkým magnetom pre verejnosť i médiá je pochopiteľne Mick Schumacher, súčasný líder Formuly 2. Jeho meno skloňuje ako v súvislosti s Alfou Romeo, tak v súvislosti s Haasom. V hre je však ešte 92 bodov a možnosti sú celkom otvorené.

„Ak sa pozriete na jeho výsledky v juniorských sériách, tak je jasné, že si počínal veľmi dobre,“ povedal Vasseur na margo syna sedemnásobného šampióna. „Získal titul v F3, teraz vedie celkové hodnotenie F2. Zakaždým potreboval rok na to, aby mohol zabojovať o čelo, no celkovo odvádza skvelú prácu.“

„Toto je tá najdôležitejšia vec, je to o zlepšovaní a dodávaní výsledkov. Škoda, že sme nedostali príležitosť vyskúšať ho v prvom voľnom tréningu,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články