logo F1online.sk

Ricciardo sa po návrate vzdal mnohých aktivít mimo okruhov

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2024

Móda, víno, hudba atď. Daniel Ricciardo sa vo Formule 1 stal veľkou hviezdou, zarobil veľa peňazí a rozbehol množstvo aktivít mimo okruhov. Nechýbalo však veľa a jeho pretekárska kariéra mohla definitívne a nedobrovoľne skončiť. Keď teda dostal druhú šancu s AlphaTauri, rozhodol sa všetko podriadiť úspechu na trati.

V tomto svete nie je vôbec ťažké nájsť rozptýlenie, ktoré naruší vašu každodennú prácu. Formula 1 si od jazdcov vyžaduje stopercentné sústredenie, ale nikto z nás nemôže tráviť prácou sto percent svojho času. Je dôležité z času na čas vypnúť, len nesmiete dovoliť, aby voľnočasové aktivity negatívne ovplyvňovali vaše pracovné povinnosti.

Daniel Ricciardo sa preto po návrate do Formuly 1 rozhodol, že povinnostiam podriadi úplne všetko. V prvom rade je pretekárom, až potom zabávačom či vinárom. „Určite som obmedzil množstvo z vecí mimo pretekárskych okruhov,“ povedal austrálsky pretekár. „Stále mám určité záujmy mimo motoršport, ktorým sa venujem a ktoré ma bavia, ale mnohé som minimalizoval.“

„Snažím sa len uistiť… vlastne si myslím, že to tak bolo vždy, ale chcel som, aby sa pretekanie stalo mojou hlavnou prioritou. So súčasným kalendárom a harmonogramom sa snažím tráviť čas buďto v posilňovni, alebo si len tak vyložím nohy a oddychujem pred ďalšími pretekmi,“ povedal Ricciardo.

Osemnásobný víťaz veľkej ceny to teda myslí s návratom medzi najlepších smrteľne vážne. Dnešná Formula 1 ponúka množstvo príležitostí na rozptýlenie a podľa Austrálčanových slov musíte byť ako pretekár dosť opatrný. „Myslím si, že je potrebné uprednostniť niekoľko vecí. Keď vidíte, ako sa tento šport rozvíja, je ľahké sa trochu… nechcem povedať, že stratiť, ale máte toho veľa, čo vás môže rozptýliť,“ povedal rodák z Perthu.

„Môžete toho robiť toľko. Všetko je to naozaj vzrušujúce a veľmi zábavné a ja som… samozrejme, že také veci milujem, pretože sú to nové skúsenosti a je to skvelé. Myslím si, že keď som mal na začiatku roka voľno, uvedomil som si, že som toho niekedy asi robil priveľa a pravdepodobne som ani neuprednostňoval seba, svoje telo, regeneráciu a pod. Teraz sa na to snažím sústrediť,“ povedal Ricciardo.

Súvisiace články